Брий Ларсън

От време на време попадаме на филми, за чиито трейлъри смятаме, че е по-добре да ви представим възможно най-малко предварителна информация – всичко, което трябва да знаете за сюжета, го има в рекламата. Не че става дума за някаква голяма тайна, просто, според нас, така удоволствието от трейлъра (и неговата ефективност) е малко по-голямо.

Предварително ще ви кажем само това, което вече знаете от заглавието. А именно, че става дума за най-новия филм на Лени Ейбрахамсън („Adam & Paul”, „Garage”, „What Richard Did” и „Frank”), озаглавен „Room”, и главните роли се изпълняват от Брий Ларсън и Джейкъб Тремблей.

Room” е екранизация по романа на Ема Донахю, издаден у нас от издателство Millenium под заглавието „Стая”, и както вече сте разбрали, разказва за майка и дете, които в продължение на няколко години са държани в плен в стая с размери 3 х 3 метра. Както личи и от трейлъра обаче, става дума за нещо повече от трилър с неочакван край – не изненадата прави нещата интересни, още повече, че стаята е само първата половина на историята.

Филмът на Ейбрахамсън ще дебютира на фестивала в Торонто, откъдето (съдейки по трейлъра) очакваме да се чуят добри думи, както за него, така и за изпълнението на Ларсън. Вижте официалния постер и фестивалния синопсис:

плакат

Разказан през очите на 5-годишния Джак, „Room” е вълнуваща и емоционална история, възхваляваща издръжливостта и силата на човешкия дух. За Джак Стаята е целият свят… там, където е роден, където той и неговата Мам се хранят, спят, играят и учат. Но докато за Джак това е дом, за Мам е затвор. Чрез силната любов към сина си, Мам е успяла да му създаде детство в тяхното пространство 3 х 3 метра. Но докато любопитството на Джак расте заедно с отчаянието на Мам, тя осъзнава, че Стаята не може да ги задържи вечно.

Режисьор на „Room” е Лени Ейбрахамсън, а в ролите са Брий Ларсън, Джейкъб Тремблей, Джоан Алън, Шон Бриджърс, Уилям Х. Мейси и други.

Премиерата на филма е предвидена за есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *