Идрис Елба

Все още сме ужасно разочаровани от новината, че Кари Фукунага напусна дълго подготвяната екранизация на „То”, но това не ни пречи да очакваме най-новия му филм „Beasts of No Nation” с огромен интерес. Той е създаден по едноименния роман на Узодинма Иуала и разказва за малко момче, което (след като в страната му избухва гражданска война) е принудено да се присъедини към група наемници, предвождани от страховит командир, в чиято роля влиза Идрис Елба.

Досега от филма сме виждали една-единствена снимка, но покрай обявения му дебют на фестивалите във Венеция и Торонто, получаваме първия трейлър. Вижте го.

Определено изглежда обещаващо – и като картинка (филмите на Фукунага винаги са били ужасно красиви), и като история. За качествата му можем да съдим и по битката за правата за разпространение, в която се включиха доста студия и която беше спечелена от Netflix, които предложиха впечатляващите 12 милиона. Разбира се, Netflix ще пуснат филма на собствената си онлайн платформа, но са предвидили и разпространение по кината, което ще му даде шанс да участва в надпреварата за тазгодишните награди „Оскар”. В очакване сме на първите отзиви, за да видим какви са му шансовете.

Ето и пълния синопсис:

Агу е младо момче в неназована държава в Западна Африка, което е привлечено към партизанска група, след като в страната избухва гражданска война. Травмиран от смъртта на баща си, който е убит от милицията, Агу е уязвим за опасния, но бащински характер на новия си командир. С разгарянето на войната, Агу става все по-отчужден от живота, който е водил преди началото на конфликта – живот с приятели от училище, църковни служби и време прекарано със семейството. Въпреки че ясно си спомня тези времена, реалността му продължава да пропада в неописуема бруталност, първичен страх и загуба на идентичност. Връзката му с командира се задълбочава, но става и все по-мрачна и приятелството с другите войници води до измамно усещане за нормален живот.

Сценарист и режисьор на „Beasts of No Nation” е Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”, „True Detective”), а в ролите са Идрис Елба, Ама Абабресе, Абрахам Атах, Ричард Пепъл и Опейеми Фагбохунгбе.

Премиерата е 18 октомври – по Netflix и в ограничен брой киносалони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *