The Good Dinosaur

Щеше ли да е по-интересен животът на Земята, ако… ние се бяхме оказали домашни любимци на гигантските праисторически същества, които така смело биват възраждани на кино в доходоносни атракционни паркове? Защото опцията с хипотетичното неизчезване на динозаврите автоматично би ни (п)оставило в недоминираща позиция като вид, ако въобще еволюцията би стигнала до нас, де. Но в случай на съвместно съжителство, както предполагат Pixar в „The Good Dinosaur”, нещата биха били доста… любопитни.

Неизбежно е да присъства умилителната нотка в подобен тип анимации – все пак основният таргет си остава детската аудитория и стремежът към възпитателно въздействие се появява закономерно. Странно е решението за търсен контраст между средата, в която се развива действието, и главните герои, които по рисунък наистина напомнят на „Круд” (коментар на колегите от Collider), но това няма да попречи на младите по дух (от всякакви възрасти) да се втурнат към киносалоните, „призовани” от рисуваното кино и най-вече – от малките му фенове.

Арло е млад и енергичен, 20-метров апатозавър с огромно сърце. След като травмиращо събитие разтърсва кроткия живот на близките му, той потегля на мисия да възстанови спокойствието и по пътя си открива неочаквана компания – малко човешко дете, което Арло кръщава Спот. Преминавайки през сурови и тайнствени места, Арло открива силата, която те изпълва, когато се противопоставиш на страховете си, и разбира на какво всъщност е способен той… Всички знаем, че е много важно с кого дружиш, а в случая с Арло и малчугана очевидно ползата е взаимна.

Режисьор на „The Good Dinosaur” е Питър Сон („Partly Cloudy”), а актьорите, които ще озвучават в оригинал, са: Джон Литгоу и Франсис Макдормънт като семейството апатозаври, Бил Хейдър и Нийл Патрик Харис като двамата братя на Арло – Форест и Клиф, Джуди Гриър като Айви, като Лукас Неф ще е в ролята на главния герой Арло.

Disney-Pixar ще пуснат на екран втория си (след „Inside Out”) филм за 2015 на 25 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *