Акбар

В началото на тази седмица стана ясно, че нов трейлър на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда” ще видим чак през есента, но бяхме почти 100% сигурни, че на изминалия снощи Comic-Con панел на филма (под една или друга форма) все пак ще бъдат показани кадри – заради хилядите фенове и един вид като компенсация за предварително изтеклата информация, че Фил Лорд и Крис Милър ще режисират самостоятелен „Star Wars” филм за Хан Соло, че Дарт Вейдър ще има поява в „Star Wars Antology: Rogue One” и че Колин Тревъроу (евентуално) ще режисира „Star Wars – Епизод IХ”.

Е, предположенията ни се оказаха верни и режисьорът Дж. Дж. Ейбрамс и продуцентката на филма и президент на Lucasfilm Катлийн Кенеди ни зарадваха с едно фантастично задкулисно видео, което разкрива доста информация и потвърждава един-два слуха, включително и участието на генерал Акбар и което успя да ни развълнува и да ни надъха за предстоящия филм дори повече от двата страхотни трейлъра, които видяхме до момента.

Какво да коментираме? Ако оставате равнодушни пред видяното, значи с вас няма какво да си „говорим”. На останалите им е пределно ясно какво искаме да кажем и не се налага действително да го изписваме.

На панела на филма присъства и сценаристът Лорънс Касдън, както и голяма част от актьорския състав в лицето на Джон Бойега, Дейзи Ридли, Оскар Айзък, Адам Драйвър, Гуендолин Кристи, Донал Глийсън и ветераните Кари Фишър, Марк Хамил и Харисън Форд, които разкриха доста допълнителни подробности за героите си. В този момент не можем да ви представим цялата информация (ако искате може да прочетете доста информативния „recap” на Collider), но си заслужава да отбележим, че най-накрая беше разкрита ролята на Донал Глийсън и тя е на злодея генерал Хъкс.

На панела беше потвърдена информацията, че снимките на „Star Wars Antology: Rogue One” на Гарет Едуардс ще започнат след три седмици, но за споменатия по-горе слух, че Колин Тревъроу ще режисира „Star Wars – Епизод IХ” не се чу нищо. Едно развитие, което (ако се потвърди) ще е толкова „очевидно” – предвид феноменалния успех на „Джурасик свят” и факта, че продуцентите на двата франчайза Франк Маршал и Катлийн Кенеди са женени и имат доста общи творчески проекти, че чак е нереално. Ето един коментар (в оригинал) на Тревъроу в тази връзка:

It really all came about from Brad Bird’s initial [almost] involvement and of us potentially collaborating with it,“ he said. „I remember at the time, I was in Sweden and I was as surprised as anyone else because I had never heard that. That was a shocker. I hadn’t talked to Bird. But man, I couldn’t be more thrilled of what I’ve seen of what J.J. Abrams is doing and certainly, with the choice of Rian Johnson. I think he is a truly, truly great filmmaker. It’s all very exciting.

Режисьор на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда” („Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”) е Дж. Дж. Ейбрамс, който е и сценарист заедно с Лорънс Касдан. Продуценти са Катлийн Кенеди, Брайън Бърк и самият Ейбрамс, а великият Джон Уилямс се завръща като композитор. В ролите са Джон Бойега, Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Анди Съркис, Донал Глийсън, Макс фон Сюдов, Лупита Нионг’о, Гуендолин Кристи, Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Антъни Даниълс, Питър Мейхю и Кени Бейкър.

Премиерата е 18 декември.

Повече за „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда” и за „Star Wars Antology: Rogue One” може да откриете в новините ни, посветени на цялата сага във (почти) всичките ѝ визуални форми, и ако все още не сте го направили, приканваме ви да видите и посветения на „Star Wars“ епизод на подкаста ни Inglourious Kunts.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Това ще е най-оувърхайпнатият филм от началото на века след тежко компрометирания „Черният рицар“. Сектантите няма да позволят адекватна критика. Те вече са сигурни, че ще гледат шедьовър.

    На тоя етап рекламните материали са прити дийсънт и според мен наиситна има шанс да се получи адекватен приключенски филм за цялото семейство, който има шансове да издържи едно гледане на кино без да дразни прекалено с леймърщина.

  2. „Черният рицар“ е един от най-добрите комиксови филми – има си проблеми, но е доста далеч от „тежко компрометиран“. И сектантите ще позволят адекватна критика, колкото ти позволяваш към филми като „Транс“ на Дани Бойл. И са сигурни за „шедьовъра“, точно както ти си сигурен в един куп заглавия, без да си гледал дори трейлър. 🙂

    Към втората част от коментара ти нямам никакви забележки. Учудващо адекватен е! 🙂

  3. Сладур, „Транс“ е готино упражнение по стил от велик режисьор, адквеатната критика към този малък, непретенциозен фън филм е more than welcome. Но „ебаси помията“ не е адекватна критика.
    „един от най-добрите комиксови филми“ – well, that doesn’t say much now, does it? Учудващо реалистично подхождаш. Аз имам проблем с хората, които твърдят, че е един от най-великите филми правени някога. Не е. Not even close.
    А и признай, че Стар Уорс зомбитата са много повече, много по-тъпи и много по-досадни от фенчетата на един Дани Бойл например.
    Без да съм гледал трейлър съм сигурен само в заглавия като Бързи и яростни, в което няма нищо лошо

    Към втората част от коментара ти нямам никакви забележки. Учудващо адекватен е! :).

  4. Разбира се, че не е „ебаси помията“. Но това е оценка, която принципно ти даваш наляво-надясно по отношение на какво ли не. 🙂
    И аз не съм срещал хора, които твърдят, че “Черният рицар” е „от най-великите филми правени някога“. Аз смятам, че той е адекватен и поставен до някой стойностен филм не изглежда смешно, както биха изглеждали 90% от пуканковите блокбастъри.

    Подготви се, щото разбрах, че понеделник ще спорим в телевизията. 🙂 🙂

  5. Разбира се, че не е “ебаси помията”. Но това е оценка, която принципно ти даваш наляво-надясно по отношение на какво ли не.

    Не на какво ли не, а само за ебаси помиите като бързи и яростни.

    „И аз не съм срещал хора, които твърдят, че “Черният рицар” е “от най-великите филми правени някога”.

    Е, за тва ти се дразня понякога, бро. Трябва ли да си срещал лично такива хора, за да знаеш, че масовия консенсус на киноманчетата на възраст 18-30 години в целия свят е, че това е един от великите филми на нашето време. Това са милиони хора със свирепа делюзия.

    Подготви се, щото разбрах, че понеделник ще спорим в телевизията. 🙂 🙂
    Що па да спорим. Аре съркълджъркчето 🙂 . И мислете как да се направи некъв плъг на кънтовете.

  6. Аз викам да се появим с тениските ни на Операция Кино – и тримата 🙂

  7. къде ще е тоя спор, по коя тв……ако прерастне в нормалните за сайта спорове………can’t miss