С думите „#alien going very well. Love this project”, чрез своя Instagram акаунт Нийл Бломкамп разпространи нова концептуална рисунка от подготвяния от него филм от вселената на „Пришълеца”. И въпреки че става въпрос само за една-единствена картинка, при това не кой знае колко вълнуваща (сред първоначалните, които видяхме, имаше настръхващо яки), посрещаме тази новина с голяма доза радост, тъй като вече доста време не бяхме чували нищо за проекта и си мислехме, че се е разпаднал.

Разбира се, и с тази рисунка не сме супер спокойни – нещата изглеждат „toо good to be true”, а обикновено в такива случаи, накрая всичко отива в забвение (примери колкото щеш). Но дето се вика, поне знаем, че работата по филма продължава. Нещо като падащия без парашут човек, който на всеки няколко метра от скъсяващата се дистанция между него и Земята се успокоява, че „засега всичко е наред”, но все пак…

Трябва да кажем, че адски много ще се зарадваме на завръщането на Хикс и Рипли, но се молим да не е в стила на „Терминатор: Генисис”. Макар че и на нещо подобно бихме се изкефили, тъй като обожаваме Пришелеца и не ни трябва много. С известни уговорки, дори и „Пришълците срещу Хищникът 2” ни е окей, така че смятайте за каква фенщина става въпрос… Бломкамп определено ни разочарова с „Елизиум” и „Чапи”, но смятаме, че той притежава всички необходими качества да направи отличен филм от поредицата (независимо дали ще е директно продължение на „двойката”, „четворката” или нещо самостоятелно), затова му стискаме палци.

Завършваме с няколко любопитни снимки на неофициален грим-тест, вдъхновен от първите концептуални рисунки , които се появиха в нета. Гримът е дело на Дейвид Удръф от Generation Effects Inc., а в ролята на Хикс е бащата на Дейвид – небезизвестния майстор на специални ефекти Том Удръф, работил по всички филми за Пришълеца от трета част насам.

Допълнителни концептуални рисунки и повече подробности – както за проекта на Бломкамп, така и за всичко, свързано с вселената на „Пришълецът”, може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ами, на Финчър „Пришълецът“ май беше режисьорски дебют (за мен лично не особено успешен, първият и вторият са ми далеч по-напред и на върха в класацията), така че защо и Бломкамп да не се пробва 🙂 Мнението ми обаче е, че крайният резултат няма да е задоволителен, освен за най-най-ама-най-крайните фенове.