Батман

Наскоро видяхме втори трейлър на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“, както и първи трейлър на „Suicide Squad“. В първия Брус Уейн е в основата на сюжета, докато при втория появата му няма да е толкова продължителна. Със сигурност обаче и двата взривиха с положителни отзиви интернет пространството и очевидно новата игрална инкарнация на знаменития Батман започва да навлиза в решителна фаза – чрез актьора Бен Афлек, към когото мнозина все още имат резерви (поне що се отнася до играта му), но който на този етап визуално изглежда като удар в десетката (особено, ако си фен на прекрасния „The Dark Knight Returns“ на Франк Милър).

Покрай насъбралия се hype беше разпространена още една снимка на Афлек в ролята на легендарния супергерой:

Бен Афлек - Брус Уейн / Батман

…която само потвърждава, че Зак Снайдър не е сгрешил с визията на Човек-прилеп. Освен това – в рамките на наскоро приключилия Comic-Con в Сан Диего – ce появи информацията, че eдна от най-акламираните и иконични истории от вселената на DC ще бъде превърната в анимационен филм. Става дума за страхотния „Batman: The Killing Joke“ на Алън Мур и Брайън Боланд:

„Batman: The Killing Joke“ на Алън Мур и Брайън Боланд

…който толкова много харесваме, че ще си позволим тук да пуснем няколко страници от него:

Комиксът „Batman: The Killing Joke“ е всъщност origin разказ, посветен на Жокера. Мур и Боланд представят персонажа като провалил се комик, замесен в престъпна дейност, осуетена от Батман, като именно намесата на маскирания милиардер довежда до обезобразяването и побъркването на неговия бъдещ архи-враг. Въпреки че адаптацията на „Batman: The Killing Joke“ ще следва точно първообраза, анимираната пълнометражна екранизация вероятно ще включва и пролог, който ще помогне на случайния зрител да навлезе в света на Батман. Още не са обявени никакви имена, освен това на Брус Тим, който ще е изпълнителен продуцент. Дали Марк Хамил ще се завърне като гласа на Жокера? Или ще ангажират Джаред Лето? Може би ще гонят съвсем нова посока? Предстои да разберем.

Ако някой от вас междувременно изживява déjà vu, причината е ясна. При все че това ще е първото официално пренасяне на „Batman: The Killing Joke“ на екран, творбата вече неведнъж е била цитирана или е оказвала сериозно влияние върху различни артисти – това е недвусмислено забележимо при Тим Бъртън и Кристофър Нолан.

Batman: The Killing Joke“ ще бъде под шапката на Warner Bros. и ще е част от набиращата сила филмово-анимационна вселена на DC, която вероятно ще бъде допълнена от „Batman: Bad Blood“ и „Justice League Vs. Titans“ – имайте предвид, че всички споменати в тази новина проекти се очакват през 2016 г., която май ще е повече от историческа за Батман.

Завършваме с едно видео, посветено на конфликта между Кал-Ел и Уейн и изясняващо в комиксов контекст редица детайли:

… и с промо-снимки на актьорския състав на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” и „Suicide Squad”:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Май, чисто като визия и атмосфера, вселената на DC повече ми харесва в сравнение със шарения свят на Marvel, но пък Marvel имат едно доста сериозно предимство (поне на пръв поглед) – ангажирали са и разполагат с доста по-любопитен и качествен каст. Сори, ама Бен Афлек, Джай Кортни и Уил Смит в тази своя Шафт-визия не са ми много на сърцето … да не говорим за това колко ми е неприятен и Джаред Лето, въпреки, че трябва да призная че тоя задник се справя доста прилично.
    Ще видим какво ще се случи, но предвиждам доста сериозно избухване на DC в близките години и създаване на една доста вражбена конкурентна среда от гледна точка на Marvel, което надявам се ще провокира излизане от рамките и търсене на креативност, иновации и оригиналност най-вече на сюжетно ниво.
    Както Влади Апостолов каза в едно свое телевизионно участие, дано студията последват примера даден от Fury Road (а защо не и чудесните примери в телевизионния формат) и поразчупят малко рамката, която наистина е втръснала вече на всички 🙂

  2. когато Уорнър купиха Недърралмс студиос, те решиха да им оближат задниците и направиха играта Мортал Комбат с/у ДЦ юнивърс.
    играта може би си имаше своите достойнства, но едно от тях, което аз признавам, беше визията на героите.
    Горната снимка на батман, много ми напомня на жената котка от играта

    https://goo.gl/0ORQeJ

  3. @Mad Max
    Човече не мога да не се съглася с теб. Удряш с тоз коментар право в десетката…

  4. Батман това, Афлек онова… Само на мен ли ми писна от „Батман срещу Супермен“ още преди да е излязал?!