Все още няма дата за пускане на екран в Щатите на най-новия филм на Вернер Херцог, ала поредният трейлър изглежда повече от убедително и навява усещането за връщане в миналото – от една страна, във времето когато се правеха подобни епични и визуално богати творби, и от друга страна – пренася неусетно в годините на самото действие. Не сме сигурни кой с какви очи е гледал „Queen Of The Desert” по време на фестивалната „шетня” на филма, но на нас ни изглежда доста внушително на ниво трейлър.

И колко е прекрасна Никол Кидман! Няма да остарее тази жена, а присъствието й в (почти) всеки кадър е наистина „кралско”. Много искаме да не се окаже, че най-важните и интригуващи кадри от филма са намерили място в трейлъра – и по-голямата част от остатъка на филма е пълнеж! И нарочно преувеличаваме, за да се подготвим за най-лошото, с по-малко разочарование – след като има смесени чувства и по-скоро скептично-критично отношение към „Queen Of The Desert” и работата на Вернер Херцог… Нека напомним за каквоо иде реч във фиилма:

Queen Of The Desert” проследява експедициите на британския изследовател и пътешественик Гъртруд Бел (Кидман) в Близкия изток в началото на 20 век. Любознателната и авантюристична млада жена гори от нетърпение да преоткрие света извън Британия. Тя потегля на път и стига до британското посолство в Техеран, където се влюбва в секретаря на посолството – Хенри Кадоган (Джеймс Франко). Това запалва огъня в живота на Гъртруд, който ще бъде изпълнен с приключения, след красивите и неразбираеми хора и култури на Близкия изток. Някъде по пътя съдбата й се пресича с тази на археолога Т. Е. Лоурънс (aka Лоурънс Арабски, в ролята – Робърт Патинсън) и майор Чарлс Доути-Уили (Деймиън Луис), британски генерален консул в Османската  империя.

Изключителните приключения на Бел се случват на фона на продължаващи конфликти – между любовта и омразата, между приятели и врагове, между далечното, чуждото и познатото. Тя се опитва да разбере и обедини хора от различни култури със своята мисия на изследовател-психолог, археолог, картограф и политическо аташе на Британската империя… Let’s see if we’ll see the film!

Никол Кидман

Сценарист и режисьор на „Queen Of The Desert” е Вернер Херцог, а в ролите са Никол Кидман, Джеймс Франко, Робърт Патинсън, Деймиън Луис, Кристофър Фулфорд и други.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *