Фил Лорд и Крис Милър ще режисират „Star Wars” филма за Хан Соло

от на 2015-07-08
 

Фил Лорд и Крис Милър

След като стана ясно, че на панела на „Star Wars” на предстоящия Comic-Con няма да бъде представен нов трейлър на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда”, очаквахме, че ще получим любопитни разкрития, свързани с останалите филми от новата трилогия – Епизод VIII и IX, както и със самостоятелните филми от „Star Wars Anthology” – „Star Wars: Rogue One” и този за Боба Фет. Но ето, че това се случва няколко дни по-рано и вече не знаем с какво могат да ни изненадат този уикенд.

THR (и по-важното – Lucasfilm) съобщиха, че комедийното дуо Фил Лорд и Крис Милър, които са отговорни за превръщането на предварително отписани филми като „Облачно с кюфтета”, „Внедрени в час” и „Lego: Филмът” в истински хитове (при това стойностни), ще се нагърбят с режисурата на един от самостоятелните „Star Wars Anthology” филми – този, посветен на младия Хан Соло, за който се спекулираше доста отдавна.

Според информацията, сценарият на филма вече е написан от Лорънс Касдън („Империята отвръща на удара”, „Силата се пробужда”) и Джо Касдън („In the Land of Women”), а официалното резюме на сюжета гласи следното:

Историята се фокусира върху това как младият Хан Соло се превръща в контрабандиста, крадеца и разбойника, когото Люк Скайуокър и Оби-Уан Кеноби срещат за първи път в „кантината” на Мос Айсли.

С две думи, филмът ще бъде точно това, което не искахме. Толкова се надявахме да ни спестят младия Хан Соло, како и други млади познати герои като Боба Фет (който вече се подготвя), Оби-Уан и Йода, които, сигурни сме, ни очакват в бъдеще, а вместо това да се съсредоточат върху сюжети, нямащи абсолютно нищо общо с герои и събития от оригиналната трилогия на Лукас. Уви, нямаме късмет.

Конкретно за избора на Фил Лорд и Крис Милър не можем да сме недоволни, тъй като двамата са наистина талантливи и вече са се справяли с „невъзможната задача” да направят качествен филм от тема, която на пръв поглед изглежда обречена. Ето какво споделят те по случая:

Това е първият филм, по който работим и изглежда като добра идея още в началото. Обещаваме да поемаме рискове и да предоставим на публиката свежо изживяване. Даваме дума, че ще бъдем верни настойници на тези герои, които означават толкова много за нас. Това е сбъднат сън за нас. И не от онзи тип, в който се оказвате закъснял за работа, а всичките ви дрехи са направени от пудинг. А от сънищата, в които ще направите филм с някои от най-великите герои на всички времена, във филмов франчайз, който обичате още от времето, когато не помните въобще да сте имали сънища и мечти.

И последната информация по темата е, че премиерата на филма за Хан Соло е обявена за 25 май 2018 г., което ще рече, че този за Боба Фет ще трябва да почака, ако разбира се, не ни изненадат с това, че проектът е префасониран или спрян изцяло.

С това обаче новините от „Star Wars” фронта не се изчерпват. Като допълнение, вчера Birth.Movies.Death разкриха, че Дарт Вейдър ще има поява в „Star Wars: Rogue One” на Гарет Едуардс, който ще разкаже за група бунтовници, които открадват плановете на Звездата на смъртта и така дават начало на събитията, които довеждат до финала на „Нова надежда”. Според BMD, Вейдър няма да има главна роля, а ще се разкрие като „човека зад кулисите”, подобно на императора в „Империята отвръща на удара”.

Премиерата на „Rogue One” е 16 декември 2016 г.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2015-07-08 at 11:23

  и аз май не искам младия Соло, но бих се изкефил на филм за Оби-Уан в периода м/у Е3-Е4, изигран пак от Юън Макгрегър

  Отговор

 • 2015-07-08 at 14:47

  Искаш да гледаш как съди домати в пустинни условия ли? :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-07-08 at 14:57

  Aко доматите са виновни, нека. Дано и солидна присъда им даде. Ше ги еба в наглите престъпни зеленчуци.

  PS Даже май са плодове. Мошеници долни.

  Отговор

 • Vladi
  2015-07-08 at 15:04

  Аз се обявявам в защита на всички несправедливо осъдени домати. Нямате никакви доказателства. Нито пък колци. Обвиненията бяха абсолютно безпочвени.

  Отговор

 • Дринов
  2015-07-08 at 15:06

  Хубаво, заслужих си го!

  Отговор

 • Riddick
  2015-07-08 at 15:18

  всичките@

  Мидихлорианите да ви вземат

  Отговор

 • topsy
  2015-07-09 at 06:35

  И аз искам да видя някоя серия посветена на старите Ситски лордове, които са от изрУд нагоре, но това не е много герочно, така че…

  Отговор

 • Пламен
  2015-07-09 at 09:46

  Последните слухове са за режисиран от Дарън Аронофски origin story на R2-D2.

  Отговор

 • Ивайло
  2015-07-09 at 10:19

  Аз пък подочух за prequel на prequel трилогията с Уато и търговията му с роби от Стийв Маккуийн.

  Отговор

 • Riddick
  2015-07-09 at 10:34

  да, и на Ридли Скот, за всъщност порочното зачатие на Шми Скайуокър

  Отговор

Коментирайте