Марго Роби, Чуетел Еджиофор и Крис Пайн

Очаква ни още един апокалиптичен финал на човечеството. Може би свикваме прекалено много с кризите в икономиката и с говоренето за климатичните промени на Земята – тези факти се превръщат неусетно във фонов шум, а всъщност би трябвало да фокусират нон-стоп вниманието на хората. Защото дори и да се съхранят обществото и световния пазар на продукти, услуги и суровини, съвсем скоро ще дойде времето, в което Природата ще ни отмъсти за годините, през които човечеството е издевателствало над нея…

Възможното изчезване на човешката раса е представено по доста интимен начин във филма на независимия режисьор Крейг Зобел „Z For Zachariah”, който е адаптацията на пост-апокалиптичния роман на Робърт О’Брайън, издаден посмъртно през 1974 година.

Филмът на Крейг Зобел („Compliance” и „The Great Big World Of Sound”) е драматична човешка история с интригуващ любовен триъгълник на фона на опустошената Америка. Като по чудо един планински склон е останал незасегнат от радиоактивност и именно там един учен открива млада жена, която се грижи за идилично стопанство. Междувременно от пущинака се появява още един оцелял – и всички заедно трябва да се справят с новата, фатално-крайна реалност…

Ролите са разпределени между Марго Роби, Чуетел Еджиофор и Крис Пайн – и от това, което видяхме в трейлъра, оставаме с впечатление за силни драматични изпълнения. Разбира се, ще има и трилър-елементи, но ние харесваме подобно напрежение, особено когато съумява да те държи на ръба на седалката в киното – и да не усещаш, че си там, а да си се „изгубил” в атмосферата на филма. Ще се радваме ако „Z For Zachariah” се окаже толкова обещаващ, колкото изглежда от трейлъра.

А сега вижте един плакат и няколко снимки. Само не обръщайте особено внимание на Марго Роби, която навсякъде е застанала в поза „вижте-бюста-ми” с полу-усмивка, която изглежда толкова нелепо в постапокалиптична драма, че направо ни става лошо.

Марго Роби, Чуетел Еджиофор и Крис Пайн

Чуетел Еджиофор

Z For Zachariah

плакат

Ето какво гласи официалния синопсис на „Z For Zachariah”:

След избухването на атомна война, една млада жена е оцеляла като по чудо сама и започва да подозира, че тя е вече буквално последната жена на Земята. Но веднъж погледът й попада на удивителна гледка – друго човешко същество. Той е учен, неизбежно попил големи количества радиация и почти изгубил разсъдъка си в отчаяно търсене на други хора. Двамата постепенно изграждат крехка връзка на взаимно доверие. А когато друг странник попада в долината, отношенията се променят незабавно… „Z For Zachariah” е вдъхновен от едноименния роман на Робърт О’Брайън, идеята е дело на Пал Гримсон, а за екранната адаптация отговаря Нисар Моди („Breaking At The Edge”).

Z For Zachariah” беше показан за първи път на фестивала Сънданс в началото на годината и ще излезе на ограничен брой екрани в Щатите на 21 август 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Хмм, това не изглежда никак зле и ми се струва, че ще е по-скоро история за любовен триъгълник в екстремни условия, отколкото каквото и да е друго. Дано да излезе нещо читаво :/

    Постерът обаче е ужасяващо зле 😀