„The Program” с Бен Фостър

Преди почти две години съобщихме за старта на снимките на (тогава) неозаглавения проект на Стивън Фриърс, посветен на световноизвестния колоездач Ланс Армстронг. Вече е ясно, че филмът ще носи името „The Program” и наистина беше време за първи трейлър. Но… защо трябваше да е озвучен на немски, се питаме всички?! Защото разпространението му в Германия е фиксирано за 8 октомври, във Франция – две седмици преди това, в Швеция – за 30 октомври, а подробности за англоговорящия свят още не са известни.

Както и предполагахме, Бен Фостър се справя наистина великолепно с ролята. Повтаряйки си отново, че е трудно да се създаде сигурно впечатление за предстоящ филм само по трейлър (дори и с немски диалог, от който не разбираме нищичко), впечатлението от актьорите е повече от отлично. Симпатиите ни към Фостър се засилиха още повече след миналогодишното му превъплъщение в Стенли Ковалски – „National Theatre Live: A Streetcar Named Desire”, а драматичните способности на Крис О’Дауд успяха да ни поразят в „Of Mice and Men” (бродуейския спектакъл на The Longacre Theater, излъчен в цял свят чрез National Theatre Live).

Стивън Фриърс е обичан и уважаван режисьор, на когото имаме доверие; сценарият е дело на Джон Ходж („Trance”, „The Beach”, „Trainspotting”), по книгата на Дейвид Уолш (в чиято роля ще видим О’Дауд) „Seven Deadly Sins: My Pursuit Of Lance Armstrong”– така че основата е осигурена. В актьорския екип, освен Фостър и О’Дауд, са още Гийом Кане, Лий Пейс, Джеси Племънс, легендата Дъстин Хофман и др.

В очакване сме за подробности относно разпространението на филма, като няма да се учудим, ако се появи на някой и друг международен фестивал до края на годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Е, това е много едностранчиво представяне на живота на Армстронг и със сигурност не е коректно … поне от това, което видях в трейлъра. Изключително тъпо ще е да се представя единствено допинг аферата, а не цялостен поглед върху живота, включително борбата на Ланс с рака, цялата благотворителна кампания след това, световният отзвук и вдъхновението, което носи този мъж. В елитния спорт (и особено в колоезденето) допингът е като глътката кислород за алпинистите и цялото това преекспониране, натъртване и сочене с пръст ми е изключително лицемерно и гнусно …

  2. Абсолютно съгласен. Да не говорим, че който пък знае немски е видял – накрая на трейлъра се създава някакво впечатление, че посоката на работа ще е и към някакъв едва ли не ЗЪЛ Армстронг, който тренира пред огледалото как да лъже журналистите….? Ха ха ха…. Забавна трактовка на живота на един от най-големите атлети на нашето време в спорт, в който на без нищо и публиката не е.

  3. Незнам дали можем да кажем само това или онова другото в случая – все едно да кажем само едно или друго за човешката природа и да си мислим, че сме казали всичко. В безбройните нюанси между черното и бялото се раждат всякакви мотиви – и по-доброто разбиране от страна на зрителя на тези мотиви е това, което може да направи филма интересен.

    Бих бил изненадан, ако има каквото и да е осъждане – въпреки, че някои от документираните факти за които четохме преди време явно са влезли в сценария.

    Има успели спортисти, които като са видяли как стои въпроса с допинга в колоезденето просто спират да се състезават. Ако не се лъжа има един такъв и в трейлъра. Някои са първи, други осемнайсти а трети отебават. Пъстър свят. Изборът (и мотивите) на Армстронг със сигурност не изчерпват възможните избори и мотиви незвисимо от неговия успех. Със сигурност също така може да има и повече от една инерпретации на случката каот цяло. Един по-задълбочен филм би се въздържал от присъди, дори и при наличието на вече изнесените факти…

  4. Абе… Лесно ни е на философсващите. На нас – всичко ни е ясно. Баламите, дето маат гащи гато луди години наред. Тях – кучета ги яли.

  5. На мен ми изглежда, че акцентът е точно, където би следвало да е, а именно – върху хората, които при успехите на Армстронг го величаят и издигат за пример, а при допинг скандала го оритват, докато е паднал.

  6. Ами…хич не мяза така от трейлъра. Аз оставам с впечатлението, че ще гледаме един самодоволен Ланс Армстронг, който се смазва от кеф, че кърти другите и че никой не го е хванал защо точно.

    Btw Бен Фостър за пореден път май ще влезе с брутално добро изпълнение.