Harbinger Down

Писнало ви е от прекаленото използване на CGI, особено в жанровите филми? Липсва ви неповторимото усещане, което ви даваха практическите ефекти в любимите филми от едно време? Ще ви се да гледате нещо ново, реализирано чрез „old school” техника, с въображение и размах? Не търсете повече! „Harbinger Down” на Алек Гилис и Том Удръф-син е всичко, което ви трябва. Преди да ви запознаем с филма обаче, малко история.

За почитателите на специалните ефекти, Гилис и Удръф нямат нужда от представяне – те са едно от най-големите имена в сферата, създатели на „Amalgamated Dynamics, Inc.” и работили по филми като „Трусове”, „Смъртта ѝ прилича”,  „Звездните рейнджъри”, по филмите за „Пришълецът” от третия филм насам и по още много други. През 2011 г. двамата работиха и по римейка/предисторията на „Нещото”, за който (в традицията на класическия шедьовър на Джон Карпентър) създадоха поредица практически ефекти. В последния момент обаче, работата им бе отхвърлена и заменена с компютърно генерирани ефекти.

Разочаровани, Гилис и Удръф разпространиха в YouTube канала на компанията си задкулисно видео, което показва огромна част от нещата, които те и екипът им са били подготвили за филма. Реакциите към видяното са изключително положителни, което изиграва решаващо значение в желанието им да създадат свой собствен проект, който да бъде реализиран изцяло чрез практически ефекти. През 2013 г., те стартират доста успешна Kickstarter кампания за финансирането на „Harbinger Down” (събраните пари са 384 181 долара, което е рекорд за sci-fi хорър в Kickstarter) и през 2014 г. започват снимките. Година по-късно филмът е готов и вече може да видим първия трейлър.

Очевидно става въпрос за нискобюджетен сай-фай хорър, вдъхновен от „Нещото” – доста неща изглеждат евтиничко, сценарият и героите са слабовати, актьорите (изключваме Хенриксън) също, но за сметка на това крийчърите изглеждат прекрасно, каквато е и целта на цялото занимание. Лично ние нямаме търпение да гледаме филма. Смятаме, че ще се изкефим.

Вижте още един, малко по-слаб трейлър на филма, както и три плаката.

плакат

Режисьор и сценарист на „Harbinger Down” е Алек Гилис, Том Удръф е продуцент, а в ролите са Ланс Хенриксън, Камил Балсамо, Мат Уинстън, Уинстън Джеймс Франсис, Джовани Самюълс и други.

Филмът ще бъде показан на Comic-Con на 11 юли, а официалната премиера е 7 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. в първия момент се зачудих Бишъп кво прави тук, ама като гледам само през 2015 колко е бил зает Хенриксен…….

  2. Жалко, че в крайна сметка филмът май се оказа тотална брадва.