„I welcome judgement...“

След психологическия и емоционален мрак на последния трейлър към втория сезон на сериала „True Detective” очакванията (логично) съвсем скочиха до висините. Остават броени дни до 21-ви юни, когато криминалната драма на НВО ще се завърне на екран, а в дните преди премиерата маркетингът на безкрайно очаквания ТВ-проект продължава да налива масло в огъня на нетърпението – ето два съвсем нови 30-секундни спота:

…които по никакъв начин не нарушават наситения hype, който съпътства неотлъчно творбата на сценариста Ник Пизолато. Харесва ни видяното, защото не е прекалено конкретно и залага повече на импресията, отколкото на детайли от сюжета и взаимоотношенията на героите. Тази обраност работи отлично за подобен род заглавия и силно се надяваме да доведе до действително качествен pay-off накрая.

True Detective“ се завръща с нов сюжет и нови герои този месец, а ние броим часовете като дете преди Коледа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Хем отзивите от критици до момента не са особено обнадеждаващи (изтъкват като причина, че не достига висотата на първи сезон (което всъщност би било трудно за какъвто и да е сериал)), хем няма търпение да идва официалната премиера 🙂

  2. Гледах първи епизод – еми, екстра си започва, не знам критиците що толкова се правят на интересни. Актьорите до един са точно в целта, като Колин Фарел засега ми прави най-добро впечатление.

  3. Гледах сега из нета, че повечето зрители се оплакват от прекалено многото сюжетни линии и герои. Че са много – много са, но това е било търсено според мен – да се покаже в крайна сметка как в Калифорния everybody’s touched (както каза една героиня), всички са свързани и многото пътища винаги се пресичат.

    Другото често оплакване е, че няма достатъчно динамика. Е, доколкото си спомням (може и да не помня правилно, но все пак) до онзи епизод с онази финална сцена (4-ти епизод, ако не се лъжа) и първи сезон не беше от най-динамичните неща по телевизията.

    И накрая – че не е първи сезон – не е. Съвсем различен тип история е. Пизолато се упражнява в друг стил на разказване и според мен с напредването на сезона ще се види по-ясно, че му се получава. И ще затвърди мнението ми, че истинската звезда на поредицата е – както и в първи сезон – сценарият.

    Както се пееше в една песен – дайте шанс (ама не едничък – поне до 4-ти епизод включително 🙂 )

  4. В началото не ми хареса много. Като застреляха Фарел във втори епизод, някак си отдъхнах :D, но напразно. Най-много ми харесва образът на Удроу, артистът е много точно избран… напомня ми на Макконъхи. 🙂

  5. Да се гледа True Detective, докато върви Mr. Robot, е проява на кофти вкус. Дано не се издънят и тия.

  6. И аз съм фен на Mr. Robot, но едното не пречи на другото, а и – при все че особено епизоди 1, 2 и 6 бяха на върховно ниво, другите бяха нормално добри, като 4-ти даже беше, поне за мен, посредствен (а по американските форуми го определят като cure for insomnia). True Detective пък, че заслужава някои критики – заслужава, но определено не е трагедията, която се изкарва от мнозина; специално епизод 6 беше може би най-добрият час телевизия това лято. И беше много по-добър спрямо някои епизоди от предния сезон.

  7. Може би, но разочароващият завършек на първия сезон и лошите отзиви за втория, убиват желанието ми да го гледам, поне засега. Междувременно мога да понеса още дози от изцъкления поглед на пелтечещия Елиът и „киберпънк-минус-футуризма“ стилистиката на Mr. Robot.

  8. Ами, мога спокойно да кажа, че и втори сезон е супер и надминава доста от тв продуктите в момента. Дали е по-добър от първи сезон, не се наемам да заявя, а и по-скоро няма нужда. Но финалът беше зашеметяващо добър. Да, очаквани неща се случиха, но в една тв ера, която разчита на безброй обрати, шок сцени и т. н., True Detective си беше приятна глътка от добрата стара класическа драматургия, с повече от щипка достатъчно дълбок психологизъм, и това реализирано качествено от целия екип, до последния човек.

    Специални похвали заслужава създателя и главен сценарист на сериала, който великолепно е успял да съчетае традиционната рамка на жанра (който гледа внимателно, ще открие и достатъчно препратки към топ образците) със свои собствени любопитни идеи.

    Накратко – аз лично очаквам с нетърпение отново да се потопя в светa на True Detective 🙂

  9. Хареса ми. Не колкото първи сезон, но определено е на високо ниво. Много силна изява на Винс Вон( не го очаквах, честно казано), останалите също са на ниво( винаги съм харесвал Колин Фарел), но Вон е над всички. За мен историята щеще да е по-добра във формат игрален филм от 150-160 мин. В сегашния вид сякаш е малко поразтеглена, за да се събере в осемте серии. Финалния епизод( доста щипнал от „Жега“) е наистина много силен….
    Липсваше ми визията на Cary Fukunaga, обаче. Сегашната ми стоеше малко стерилна и самоцелна….