Граучо Маркс

Като доказан почитател (и майстор) на седмото изкуство, мистър Робърт Къмингс е решил да направи реверанс към един от прочутите братя Маркс. Той и Миранда Бейли са откупили правата върху спомените на Стив Столиър „Raised Eyebrows: My Years Inside Groucho’s House”, а самият Роб Зомби има амбицията да режисира авантюрата, като сценарият ще бъде дело на Орън Мувърман („Love & Mercy”).

Телевизионер и изключителен почитател на Граучо Маркс, Столиър прекарва няколко години като личен секретар и архивар на легендарния комик. В дома му той се запознава с братята Зеппо и Гама, Мей Уест, Боб Хоуп, Джак Лемън, Стив Алън и кой ли още не, както и с Ерин Флеминг – жената със специално влияние върху личния и професионален живот на Граучо.

Ето какво споделя прочутият рокер и „хорър-гуру” Зомби:

Върл почитател съм на Граучо Маркс още от детството си, прочел съм безброй книги за този легендарен комик, но след като прочетох „Raised Eyebrows”, неговият живот се откри пред мен в съвсем различна перспектива. Незабавно си представих, че този проект ще бъде нещо подобно на „Sunset Boulevard” за Граучо Маркс и бях сигурен, че трябва да направя всичко възможно, за да заснемем филм. Това е една тъжна, забавна и много мрачна притча за последнитее години на една от най-големите звезди на Холивуд.

По всичко изглежда, че амбицията да режисира този проект ще извади Зомби от руслото на жанровите филми – той ще има възможност да се фокусира върху биографично-драматичен сюжет. Междувременно сме в очакване на среща с проекта му „31”, за който сме ви информирали редовно – и само ни се иска да напомним определението на шефа на разпространителската компания Аlchemy Бил Лий за Зомби:

„Истински артист и майстор кинематографист в топ форма. Чрез „31” той сътворява пореден ужасяващ, дълбок и извратен свят, който ще достави истинска наслада на зрителя.”

На съда всичко е ясно, да влезе убитият!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *