Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част II

ПРОЧЕТЕТЕ РЕВЮТО НИ ЗА „ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА-ПРИСМЕХУЛКА – ЧАСТ II”


Както споделят международните новинарски сайтове, само дни след приключването на снимките на последната сцена, Lionsgate пускат първия трейлър на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част II”. Панем е във война, Катнис Евърдийн и президентът Сноу се изправят за пореден път един срещу друг, и Катнис агитира открито народонаселението „Snow has to pay for what he’s done”.

По отношение на мащаба най-вероятно няма да имаме забележки, но по много други параграфи Франсис Лоурънс продължава да ни действа разочароващо – вижте…

http://www.youtube.com/watch?v=cbd_s-486vQ

Клише до клишето – дори и в тийзър-трейлъра. Отделен е по един кадър на почти всички основни действащи лица в епоса; има няколко екшън-военно-взривни акцента, Доналд Съдърланд репликира на предизвикателството на Катнис, превърнала се в „сойката-присмехулка” едва ли не по принуда (факт от романа, който не е предаден с нужната яснота в екранизациите) и накрая – уж-трогателна прегръдка на Катнис и Пийта, в която няма дори престорена топлина, да не говорим за искра на нежност и привързаност.

Какво да очакваме от филма ли? Вероятно същата куха плакатност и революционен „плам” в стил „че-гевара”, все едно режисьорът и екипa са се събрали и са си казали „дайте да спретнем един приличен екшън и да приключваме със сагата – то е ясно, че хората надали ще търсят много смисъл и емоции във финалната част на „Игрите на глада”. И така, през ноември ще гледаме (ясно е, че няма да пропуснем финала!) още нещо „mediocre”, след което няма да ни остане почти никакъв спомен за цялата поредица. Така се погубват добрите намерения, стъпили върху прилична литературна основа. Тъжно ни е – за героинята и за добрите попадения, които имаше в предишните части на екранизацията. Но ще спрем дотук, за да не напишем предварително рецензията за филма!

Ето отново официалния синопсис на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част II”:

Народът на Панем е във война, а Катнис се противопоставя на президентът Сноу (Доналд Съдърланд) в една последна битка. Заедно с най-близките си приятели – Гейл (Лиъм Хемсуърт), Финик (Сам Клафлин) и Пийта (Джош Хътчърсън), Катнис и отряд от Окръг 13 потеглят на мисия, в която ще рискуват живота си, но ще опитат да унищожат президента, който пък е твърдо решен да унищожи самата Катнис. Смъртоносни капани, врагове и морални дилеми очакват момичето-символ на бунта и тези предизвикателства ще бъдат много по-страшни и сериозни за Катнис отколкото всички задачи, с които се е сблъсквала на различните арени в „Игрите на глада”…

Режисьор на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част II” е Франсис Лоурънс, а в ролите са Дженифър Лорънс, Джош Хътчърсън, Лиъм Хемсуърт, Уди Харелсън, Елизабет Банкс, Филип Сиймур Хофман, Джефри Райт, Уилоу Шийлдс, Сам Клафлин, Джена Малоун, Станли Тучи, Джулиан Мур, Натали Дормер, Доналд Съдърланд и други.

Премиерата е 20 ноември 2015.

Подробности, свързани с всички части на „Игрите на глада”, може да откриете новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *