The Walk

People ask me: why do you risk death? For me, this is life.”

Най-новият филм на Робърт ЗемекисThe Walk” вече има своя пълен трейлър, в който Джоузеф Гордън-Левит е до такава степен съсредоточен и балансиран, че започваш да му вярваш как наистина може да мине по въже над главозамайваща пропаст. И освен това е усъвършенствал английския си с поразителен френски акцент, за да се превъплъти във Филип Пети, който през далечната 1974 година извървява по въже разстоянието между двете кули-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. И това се случва без официалното разрешение на властите и без каквито и да е мерки за сигурност.

Визията е повече от зашеметяваща – и макар да сме наясно с част от „тайните” на „магията на киното” (зелени екрани,  CGI и прочие), това не ни пречи да се възхищаваме безмерно на майсторството, с което екипът на Земекис е пресътворил пространството в небето над Ню Йорк.

И като говорим за пространството в небето над Ню Йорк, вижте и един плакат на филма, който се намира из нета от доста време, но не сме ви представяли до момента.

плакат

Какво гласи официалния синопсис на филма?

Само един човек е вървял в главозамайващата празнота над Ню Йорк… Воден от своя наставник Папа Руди (Бен Кингсли) и подпомаган от страхотна международна група ентусиасти, Филип Пети (Джоузеф Гордън-Ленвит) и неговата тайфа успяват да превъзмогнат пречки, предателства, разногласия, препирни и безкрайния брой категорични „не”-та на всички хора, с които говорят за безумната идея – да се прекоси пространството между двете кули на Световния търговски център по въже, опънато между сградите. Филмът е „любовно писмо” към Париж и Ню Йорк от 70-те години и към кулите-близнаци…

А ето и краткия синопсис на мемоарите на Пети „To Reach The Clouds”, в които той документирал невероятната си история, и които са в основата на новата творба на Земекис:

В един августовски ден стотици хиляди хора се събират в основата на кулите-близнаци, за да станат свидетели на невижданата дързост на 24-годишния акробат Филип Пети, който ще премине по метален кабел, опънат от едната до другата кула на 411 метра над земята. Буквално за часове удивителното постижение се превръща в сензация. В продължение на 6 години Пети пази ревниво своята мечта, която успява да реализира благодарение на група ентусиасти-съмишленици, с които заедно заговорничат, уговарят, спорят, работят упорито, репетират и импровизират. Резултатът е безпрецедентен въздушно-акробатичен номер. В книгата си Пети описва пътя, по който успява да реализира амбициозната си мечта. И понеже това се случва без официално разрешение, в момента, в който той стъпва на безопасна територия, французинът е арестуван. Документалният филм „Man On Wire”, посветен на безстрашния Филип, получава Оскар през 2009 година.

За финал ви предлагаме и няколко снимки.

Джоузеф Гордън-Левит

Джоузеф Гордън-Левит и Шарлот Ле Бон

Бен Кингсли и Джоузеф Гордън-Левит

Режисьор на „The Walk” е Робърт Земекис, сценарист е дебютантът Кристофър Брауни, който екранизира биографичния роман на Филип Пети, а в ролите ще видим Джоузеф Гордън-Левит, Шарлот Ле Бон, Бен Кингсли, Джеймс Бадж Дейл, Бен Шоурц, Клемен Сибони, Сезар Домбой, Стив Валантайн и др.

Премиерата е 2 октомври 2015 – очакваме филма на IMAX 3D и заради новаторските фотореалистични техники, които са използвани по време на снимките. Колегите от Film Society of Lincoln Center споделиха, че именно със световната премиера на „The Walk” ще бъде открит предстоящия 53-и Нюйоркски филмов фестивал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *