Крис Прат и Дженифър Лорънс

Чудехме се кога точно да пуснем новина, свързана с Крис Прат, така че да не изглежда все едно искаме да поставим допълнителен акцент върху „Джурасик свят”. Не че е нужно – праисторическите ни любимци и без това са превзели (световния) боксофис. И предполагаме, че е неизбежно в идните години 36-годишният юнак да се превърне в „talk of the town” – не само защото го спрягат за следващ Индиана Джоунс, но И заради това (между другото, легендата Форд май е на 38, когато работи за първи път върху ролята на иконичния археолог!)

Връщайки се към същността на новината – вече сме споделяли за научно-фантастичната любовна двойка Крис Прат и Дженифър Лорънс, които ще са главните действащи в „Passengers”, режисирана от Мортен Тилдъм („Игра на кодове”) и продуцирана от Sony. Доскоро не беше сигурно дали нещата ще се случат в тази комбинация, ала новият шеф на студиото Том Ротман е готов да заплати нужното, за да си осигури „звезден” актьорски екип.

Така стана ясно, че Лорънс ще получи 20 милиона долара + 30% от печалбата на филма, което я поставя доста високо в А-групата на добре платените актьори. А на мистър Прат ще му харижат още 2 милиона долара плюс първоначалните 10, вероятно заради бъдещия му потенциал в подобни блокбастърни продукции. Бюджетът на „Passengers” в момента се оформя около 120 милиона долара, като в случая основни инвеститори са Village Roadshow и LStar, осиигуряващи 75% от финансовата сигурност. Което пък означава, че Sony са свели до минимум рисковете за компанията.

Напомняме, че сценарият е дело на Джон Спейтс („Прометей”, „Doctor Strange”), а филмът ще разказва за космическо пътешествие, в което бъдещи колонизатори на нова далечна планета спят криогенен сън. В следствие на авария един от пътниците (Прат) се събужда цели 90 години преди достигането на целта. Пред перспективата да остарее и да умре сам-самичък на пустия кораб, той решава да събуди още един пътник – жена (Лорънс), което поставя началото на една уникална връзка.

Снимките на „Passengers” стартират през юли и вероятно ще можем да го видим догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment