Снимките на „Денят на независимостта 2” текат с пълна сила и познавайки стила на работа на Роланд Емерих, който доста често прибягва до реклами, които не съдържат кадри от финалната версия на филма, всеки момент очакваме да видим първия тийзър трейлър. Засега обаче, единственият рекламен материал, с който разполагаме, е неофициален постер, част от промо-кампанията на филма на течащия в момента Licensing Expo в Лас Вегас.

плакат

В добавка получаваме и официалния синопсис на филма:

След като „Денят на независимостта” предефинира блокбастърите, следващата епична част от историята ще предложи глобална катастрофа с невъобразими мащаби. Използвайки извънземна технология, земните нации са се обединили, създавайки огромна защитна програма, която да пази планетата ни. Но нищо не може да ни подготви за напредналата и безпрецедентна сила на извънземните. Само находчивостта на няколко смели мъже и жени може да спаси света ни от пълно унищожение.

Едва ли визията и синопсисът са изненадващи за някого. Всеки, който е запознат с първия филм, е наясно какво ни очаква в това продължение. Лошите извънземни ще се завърнат, за да довършат започнатото – пълното ни унищожение и изразходването на ресурсите на планетата ни, а ние отново ще дадем смел (и патетичен) отпор. Възможно е мащабите на кораба да са леко преувеличени (какъвто беше случаят с крака на Годзила във филма на Емерих от 1998 г.), но важно е посланието – те отново са тук и този път са донесли „the big guns”.

За сравнение с новата визия, вижте тийзър постерите на първия филм.

В добавка вижте и една снимка, която не сме ви представяли до момента – на продуцента Дийн Девлин и големия Джеф Голдблум, който се завръща в ролята на Дейвид Левинсън.

Дийн Девлин и големия Джеф Голдблум

Режисьор на „Денят на независимостта 2” е Роланд Емерих, а в ролите са Джеф Голдблум, Бил Пулман, Майка Монро, Лиъм Хемсуърт, Джеси Ъшър, Джоуи Кинг, Сила Уорд, Уилям Фикнър, Брент Спайнър, Вивика А. Фокс, Шарлот Гейнсбур, Джъд Хърш и други.

Премиерата е 24 юни 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Хах, странно или не, но на картата на плаката се вижда Черно море и България, а.. „лъчът“ отива някъде точно към Украйна =)

  2. По-скоро е насочен към Кремъл 😀 Путин ще потъне в нищото и няма да доизчака премиерата на филма! Pity, very pity 😀