Форест Уитакър се присъединява към „Star Wars: Rogue One”

от на 2015-06-16
 

Форест Уитакър

Фактът, че Форест Уитакър ще се присъедини към екипа на първия филм от паралелната spin-off поредица „Star Wars Anthology” – „Star Wars: Rogue One”, предизвика всеобщo одобрение в „операционния” екип. Дълбоко уважаваме солидния актьор от Тексас, който след месец ще навърши 54 години (!) и вероятно един от образите, които никога няма да се изличи от споомените ни, е на диктатора Иди Амин, заради който преди почти десетилетие Уитакър беше удостоен с Оскар за главна мъжка роля.

Излишно е да изреждаме всичките му впечатляващи образи, заради които сме сигурни, че присъединяването му към „Rogue One” ще придаде тежест и солидност на целия актьорски екип. От който съвсем не се оплакваме – режисьорът Гарет Едуардс вече е ангажирал Фелисити Джоунс, Риз Ахмед, Диего Луна и Бен Менделсон; първите трима са в бунтовническия лагер, последният се очаква да е злодей, а за Уитакър все още няма яснота.

Подсещаме, че историята в „Rogue One” ще се развива във времето между епизод III и епизод IV и ще включва кражбата на плановете на оригиналната Звезда на смъртта. Сериозно се говори, че това ще бъде типичен „военен” филм, в който група бойци трябва да изпълнят една мисия. И се очаква да липсват джедаи, както вече сме споменавали в новините по темата.

Непосредствено преди да се включи в екипа на Едуардс, Форест Уитакър ще трябва да завърши с Дени Вилньов „The Story of Your Life” и да заснеме ролята си в римейка на „The Crow”, от който междувременно отпадна Джак Хюстън и проектът (май отново) се върна в задънена улица…

Междувременно стана ясно, че Мишел МакЛарън, която през април се отказа да режисира „Wonder Woman” заради „творчески различия”, е поканена да се включи в семейството на Star Wars като режисьор на втория филм от „Star Wars Anthology”. Ние ви информирахме за напускането на Джош Транк, а сега се слага край на спекулациите по повод Джон Фавро или Матю Вон, които „били проявявали интерес” към това вакантно място. Което не значи, че мястото на МакЛарън е „циментирано” – участвала е в среща, свързана с режисьорски уточнения, което не означава подписан договор.

Ще очакваме с нетърпение още новини около „Star Wars: Rogue One” – снимките би трябвало да започнат скоро, ако ще се спазва предварителния график с „редуването” на новата трилогия „Star Wars” и spin-off-историите – „Rogue One” би трябвало да се появи на екран на 16 декември 2016 година.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2015-06-16 at 11:20

  не че няма да е супер празничен подарък, ама съм си „свикнал“ Войните да са през май.
  А и със задаващите се Аватари, ще има Коледни войни

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-06-16 at 11:36

  Ще се опитат да изкарат осмия епизод през май… което, предполагам, означава, че до април следващата година трябва снимките му да са приключили.

  Отговор

 • Riddick
  2015-06-16 at 12:25

  дано, ама с тези смени на режисьори, туко виж графика им се забави.
  От друга страна…… Бъдещите Отмъстители, и двете части са май 18-19 та. Не вярвам Дисни, да избичи най-скъпите си и плодоносни придобивки едни с/у други

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-06-16 at 12:58

  Аз така съм го написал, че излиза все едно пост-продукцията е един месец 😀 Имах предвид:

  „Ще се опитат да изкарат осмия епизод през май’2017… което, предполагам, означава, че до април’2016 трябва снимките му да са приключили.“

  …но, да – не бих се изненадал, ако се забави. Макар че разликата между Райън Джонсън и Джош Транк си е бая гигантска, така че съм по-скоро спокоен. :)

  Отговор

Коментирайте