Том Ханкс

Когато в началото на месеца казахме „скоро”, не сме подозирали, че ще се съобразят толкова експедитивно с пожеланието ни – и ето, вече Том Ханкс преговаря за главната роля във филма на Клинт Истууд, посветен на капитан Чесли Бърнет „Съли” Съленбергер, авиатор и герой, приземил успешно самолет през 2009 в река Хъдсън, без да има човешки жертви.

При все натрупалите се годинки, Ханкс притежава свежарско излъчване и никак не ни мяза на белокосия усмихнат ветеран-пилот. С това не изказваме и процент съмнение в качествата на актьора – напротив, той непрестанно доказва, че може да играе еднакво успешно и във всепризнати шедьоври, и в тотални кинонедоразумения. Подпише ли си договорът, във филмографията му ще се появи втори „капитански” филм, свързан със събития от 2009 година, след изключителния „Капитан Филипс” на Пол Грийнграс, категорично недооценен от публиката.

В автобиографичната си книга „Highest Duty: My Search For What Really Matters” (нека не оставаме с наивни надежди, че геройството само по себе си е достатъчно, а от какво ще се хранят маркетинговите спецове?!) капитан „Съли” Съленбергер споделя мисли за лидерството, отговорността и служебните ангажименти, преплетени в житейската му история. Помощник-писател на пилота е Джефри Заслов. Ето какво казва за книгата Washington Times:

„Тя е абсолютно подходяща да се включи в списъка със задължителна ученическа литература за тийнейджъри! Трябва да я прочетат и всички онези, които се съмняват, че смелост, достойнство и изключително професионална компетентност могат да бъдат открити в съвремието ни.”

В случай, че Клинт Истууд обедини усилия с Том Ханкс, все още неозаглавения филм се превръща в магнит за клишираното мислене на щатските академици, които ще провиждат шедьовър още преди началото на снимките, като се има предвид (освен звездния реализаторски екип) и героичната тематика. За да се възторгнем по проекта, на нас ни трябва поне първи трейлър. До него има още доста време, през което ще ви уведомяваме за развитието на събитията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *