Джейк Джиленхол  и Джош Бролин

Време беше – повече от година след последната ни новина посветена на страховития и предизвикателен „Everest” на Балтазар Кормакур, в мрежата се появиха наведнъж един щатски и един международен трейлър. Страховит – защото в момента, в който видяхме как Джош Бролин (почти) увисна над снежната бездна и Джейсън Кларк беше (почти) пометен от жестоката буря, си представихме какво се е случвало по време на снимките в Непал… Всъщност вторият екип на филма е бил в непосредствена близост (но без жертви!) до лавината, в която през април намериха смъртта си 13 души…

Двата трейлъра доста си приличат, ала ние открихме малки детайли, заради които в момента повече ни харесва „международния”. „Everest” е по сценарий на Марк Медоф („Деца забравени от Бога”) и Саймън Буфой („Беднякът милионер”) и разказва истинската история от 10-11 май 1996 година, когато две групи алпинисти, които опиват да изкачат върха, попадат в изключително тежка снежна буря. Инцидент, който е част от най-смъртоносната година в историята на планината – през целия сезон загиват общо 15 души. Четиримата, които поемат към върха (Джейсън Кларк, Джош Бролин, Джейк Джиленхол и Джон Хоукс), се изправят пред почти невъзможни за преодоляване препятствия, а манията на живота им – да стигнат до върха, ги отвежда до една неистова битка с природата. Целта е вече само една – да оцелеят!

Освен споменатите четирима „J”-та, във филма участват още Робин Райт, Майкъл Кели, Сам Уортингтън, Кийра Найтли, Емили Уотсън. Актьорският екип е повече от страхотен, а ние все повече се надъхваме от видяното, защото филмът наистина има потенциал да се окаже впечатляващо явление – най-малкото с визията си. Просто си представете планината, снега и бурята на 3D и на IMAX 3D!

Еверест

плакат

плакат

Everest” е сниман в Непал, в подножието на Еверест, в италианските Алпи, в студио Чинечита в Рим и в студиата „Pinewood” във Великобритания.  Той излиза на екран 18 септември 2015, а е възможно да се появи и малко преди това във фестивалната програма на Торонто.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Спомням си преди как се изкефих на Vertical limit…тук нещата обаче ми изглеждат доста по-достоверни…