The Nightmare

Малко се позабавихме с отразяването на „The Nightmare”, но в крайна сметка нямаше как да го пропуснем, тъй като темата ни е изключително интересна и няколко човека от екипа ни (включително и авторът на тази новина) са изпитвали състоянието, което е обект на интерес в конкретния филм, при това в една от по-силните му форми. Но за какво става въпрос?

The Nightmare” е дело на режисьора Родни Арчър, който стана популярен покрай получилия отлични отзиви от критиката „Room 237”, посветен на „Сиянието” на Станли Кубрик, и изследва състоянието сънна парализа, при което човек е буден и в съзнание, но е напълно неспособен да се движи. В някои случаи сънната парализа е придружена от халюцинации, свързани с проявление на зловеща фигура/присъствие, което е в основата на голяма част от разказите за обладаване от демони – както можете да се досетите, силно религиозните и необразовани хора са особено податливи към подобни интерпретации на феномена.

Отзивите за „The Nightmare” от Сънданс не са толкова добри, колкото бяха за „Room 237”, но все пак са положителни и голяма част от тях (както вероятно сте забелязали в трейлъра) са, че е изненадващо страшен. Това, в комбинация с приятния трейлър и изключително любопитната му тема, го прави особено интересен за нас и го очакваме с голямо нетърпение. Силно се съмняваме обаче, че ще го видим на голям екран.

The Nightmare

The Nightmare - плакат

Премиерата на „The Nightmare” е 5 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *