Майкъл Кейн

Фокус-пауза-фокус – така действа върху вниманието на киноманите мистър Паоло Сорентино. Преди броени дни се появи първият трейлър на най-новата му творба „Youth”, и сякаш за да нагнети още повече напрежението преди премиерата в Кан, дебютира и втори поглед към филма. Новият трейлър е на италиански и не разбираме точно какво се казва в него, но в случая това не е проблем, защото доброто кино и красотата говорят свой собствен, универсален език, който е достъпен за всеки и няма нужда от превод.

Ръцете на Майкъл Кейн, той сред дърветата, и всички съвършено композирани кадри, подредени (най-вероятно) с интуиция и (със сигурност) с авторовия стремеж да предаде своята посветеност на красотата и естествеността – в живота, в човешките отношения, в самото съществуване… Сигурно и мистър Кейн, и Харви Кайтел са работили с удоволствие по проекта – предположение, за което са достатъчни дори само от началните трейлър-погледи към филма. Класни актьори именно от техния калибър могат да оценят усета на Сорентино към отминалото време. Рейчъл Уайз и Пол Дейно също участват в разказа за ваканцията на пенсиониран диригент в Алпите, негово дългогодишно приятелство и пътищата, които различните съдби отреждат на герои с различно минало.

И тъй като премиерата на „Youth” няма как да не бъде на червения килим в Кан, а филмът излиза след има-няма три седмици на екран в Италия, някак си е повече от ясно, че в Щатите трудно ще се намери фирма-куражлия за широко разпространение на кино. Да видим, може пък този път да ни опровергаят… Междувременно силно стискаме палци за фестивален шанс на „Youth” у нас. И за Кан-ска награда – искрено се надяваме филмът да е сред фаворитите на журито, предвождано от Братя Коен!

Вижте и новия плакат.

Плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *