Уил Полтър ще е Пениуайз в „То“ на Кари Фукунага?

от на 2015-05-06
 

Уил Полтър

Поради простия факт, че Кари Фукунага по принцип си знае работата, засега запазваме самообладание и не бързаме да роптаем срещу наскоро появилата се новина относно кастинга на злодея Пениуайз – едно от проявленията на древното зло, тормозещо град Дери в предстоящата нова екранизация на романа „То“. Става дума за актьора Уил Полтър, който наскоро е успял силно да впечатли Фукунага и режисьорът зверски много го е харесал за ролята на клоуна, който се храни с деца и раздава балони наляво и надясно.

Роптаенето ни е малко по инерция – макар и неприятен като излъчване, Полтър всъщност е добър актьор и именно талантът му е вероятната причина органически да не ни допада заради (на практика) добре изиграните си персонажи във филми като „Лабиринтът: Невъзможно бягство“ и третата част от „Хрониките на Нарния“. Освен това, трябва да признаем, че визията му пасва добре на концепцията за злия палячо. Единствено сме смутени от възрастта на Полтър… но от друга страна: един по-близък до младостта и детството свръхестествен убиец може би ще се окаже по-зловещ и адекватен злодей дори от уникалния Тим Къри, който пръв влезе в кожата на страховития образ, роден от въображението на Стивън Кинг – в сравнително поносимата телевизионна версия на „То“, снета от Томи Лий Уолъс през 1990 г.

Припомняме ви, че „То“ на Фукунага ще бъде в две части, първата от които започва снимки през лятото, а сред продуцентите вероятно ще бъде и Сет Греъм-Смит.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Светослав "sarkoma" Богданов
  2016-06-03 at 00:00

  Не и Сет Греъм-Смит…Защо…Мамка му…Очаквам римейкът на „ТО“ с толкова огромно нетърпение, че направо ми настръхват косъмчетта по гърба. Баси, ако заради този тип филмът куца, ще си купя билет за Холивуд и собственоръчно ще го застрелям в топките! Не харесвам първия филм, освен ролята на Тим Къри, но обожавам романа…

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-06-03 at 01:30

  Фукунага щеше да направи ебаси филма… деба майка му деба.

  Отговор

Коментирайте