London Road

Адаптация по мюзикъл, поставен на сцена – това е обичайната практика за създаване на такъв тип жанрово кино. Неочакваното в случая на „London Road” е „генезиса” на сценичната версия – в нея са използвани интервюта от хората, които живеят в Ипсуич, и тази информация е послужила като основа за песните.

Историята разказва за реакцията на общността срещу действията на Стив Райт, известен като Съфолкският удушвач, който убива пет проститутки през 2006 година. Шантаво, не мислите ли?

http://www.youtube.com/watch?v=I8NxcsH9o4A

Мюзикълът е поставен в Националния театър – Лондон през 2011 година със сериозен астьорски състав и получава четири номинации за наградите „Лорънс Оливие”. Музиката на Адам Корк използва ритмични модели, които могат да се открият в интервютата, записани на улица Лондон в Ипсуич от Алеки Блайт.

Режисьор е Ръфъс Норис („Broken”), а сред актьроския екип са Оливия Колман и дори Том Харди, който обаче има краткотрайно появаване и участието му надали ще бъде използвано като маркетингов способ за реклама на филма!

Премиерата на „London Road” във Великобритания е предвидена за 12 юни. Обзалагаме се на каквото щете, че подобна тема и особено в музикален вариант е „загубена кауза” за разпространение в големия пазар на Щатите… а и не само там!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *