Роджър Дийкинс

След доста добрата новина, че Дени Вилньов ще седне на режисьорския стол на принципно никому ненужното продължение „Blade Runner 2”, проектът прави нова крачка в положителна посока. И то каква крачка. Чрез официално прессъобщение, ко-създателите и изпълнителни директори на Alcon Entertainment Андрю Косов и Бродерик Джонсън съобщиха, че операторът, който ще се нагърби с отговорната задача по заснемането на „Blade Runner 2”, ще бъде големият Роджър Дийкинс. Той ще работи с Вилньов за трети път, след прекрасния „Prisoners” и предстоящия „Sicario”.

Косов и Джонсън споделят:

Роджър е невероятен талант и ние сме много развълнувани, че той и Дени решиха да продължат тяхното партньорство и в пренасянето на продължението на „Блейдрънър” на голям екран.

Дванадесетократно номинираният за „Оскар” за операторско майсторство Дийкинс, който има в кариерата си филми като „Изкуплението Шоушенк”, „Фарго”, „Големият Лебовски”, „Кундун”, „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд”, „Няма място за старите кучета” и „007 координати: Скайфол”, е един от най-добрите съвременни  оператори (а и на всички времена). Ако някой е способен (и достоен) да сътвори картинка, която да стои наравно с иконичната визия от оригиналния филм, дело на покойния Джордан Кроненует, то това е той.  Ние не бихме могли да сме по-доволни от това творческо назначение.

Очаква се снимките на „Blade Runner 2” да започнат през лятото на 2016. Режисьор е Дени Вилньов, а сценарият е дело на Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). Засега от актьорския състав е потвърден единствено ветеранът Харисън Форд – наскоро имаше слухове и за присъединяването на Райън Гослинг, но в официалното прессъобщение на Alcon не се споменава нищо по темата. Време до началото на снимките има, така че тепърва ще чуваме новини в тази посока.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Новината е супер, но Дени Вилньов не знам дали тази хапка няма да му голяма.

  2. „принципно никому ненужното продължение“ – бях останал с впечатление, че освен фенове на оригинала, сте и много ЗА продължението

  3. Бе колко да си ЗА продължението, при положение, че Blade Runner е толкова перфектен, та колкото и добри вести да имаш по повод номер 2, ще си по-скоро… оф, нема нужда 😀

  4. Много добра новина наистина. Други, повече от подходящи избори биха били Джеф Кроненует (продължавайки делото на баща си) или пък защо не Так Фуджимото.

  5. @Riddick

    Ммм, смятам, че е по-различен случаят с Епизод VII 🙂 Имаш две завършени трилогии, едната по-добра от другата (всеки е с различно мнение по тоя въпрос), вселената е необятна и някак нормална за сикуъли/прикуъли и т.н. Плюс, има твърде много пари в тая фенщина, за да оставиш нещата „само“ до кончината на Дарт Вейдър 😀

  6. Това е гениалният оператор с най-много номинации /12/ и нето веднъж не му я присъдиха. Просто е жалко за Академията.

  7. @Satyr73 – Дам… наистина е много жалко за Роджър, че не е спечелил все още Оскар. Даже е номиниран два пъти в една година /2007/ – за „Убийството на Джеси Джеймс…“ и „Няма място за старите кучета“ и пак не печели… Това за мен е най-голямото престъпление на Академията. Но както и да е, стискаме палци всичко с продукцията „Блейд Рънър“ да е ок.

  8. Имам огромни очаквания, от Дени Вилньов. А ако наистина Гослинг участва, мисля че ще бъде върховно.