Може да е, а може и да не е пресилено, ако кажем, че „Макбет” на Джъстин Кързел е един от най-очакваните филми за тази година. Освен че сме пристрастни към Шекспир, също така дълбоко уважаваме селекционната политика на най-престижния световен кинофестивал – и сме (почти) сигурни, че след като филмът е включен в основната конкурсна програма, значи притежава нужните качества да се превърне в хит.

Бързаме да предложим няколко нови снимки, както и кратичките „Макбет” секунди, включени в общия колаж, представящ всички 19 филма в основния конкус (и шестте заглавия извън конкурса). Вече е време да се появи и трейлър, ала светът търпеливо чака и се съобразява с изискванията на фестивала и/или с предпочитанията на творческите екипи на филмите. Може пък да не искат да представят видео-тийзъри преди официалната премиера – it’s up to them!

Джъстин Кързел

Ако искате да проследите церемонията по откриването на 68-ото издание на най-престижния фестивал в света на киното – може да го сторите най-долу. Колажът от емблематични моменти от филмите на шефовете на тазгодишното жури на основната конкурсна програма братя Коен е повече от прекрасен, а кадрите, с които се представят самите селектирани филми, оформят прелюбопитна (обща) картина. С две думи – (и) на това жури ще му бъде трудно! (след като ние вече си избрахме поне три фаворита…)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *