„Джон Уик 2” и „Coldest City” за Чад Стахелски и Дейвид Лaйч

от на 2015-05-16
 

Чад Стахелски, Дейвид Лaйч и Киану Рийес

Не сме убедени в здравомислието на някои продуцентски кръгове, които – независимо от финалния резултат – продължават да „наливат пари” в екшън-тупалки, които са „totally forgettable”. В случая с режисьорското дуо Чад Стахелски и Дейвид Лaйч ни гони подозрението, че те удобно са нацелили нишата – и ще продължат да работят с все по-увяхващия Киану Рийвс по втора част на „Джон Уик”. На кого е нужно още отмъстително възмездие „на кило” – не знаем, но и никой не ни пита. Lionsgate обавиха, че освен режисьорите и Киану, за продължението ще се включи отново и сценаристът Дерек Колстад. Според приходите си в световен мащаб, първият филм би могъл да се води успешен, тъй като от бюджет 20 милиона долара успя да събере 78 милиона приходи.

И докато станат ясни подробности около предстоящия нов екшън-трилър, Deadline добави още един проект в „бъдещите творчески планове” на двамата споменати режисьори – „The Coldest City”, продуциран от Focus Features. Задачата да адаптира едноименния комикс на Антъни Джонстън, издаден точно преди три години, се пада на Кърт Джонстад (двата филма „300”, „Act Of Valor”). Кой и как е успял да привлече Чарлийз Терън към идеята за тази екранизация ние нямаме идея, но и подробностите не ни интересуват особено много – важното е, че прекрасната и супер-талантлива блондинка ще ни радва в още един филм. Обещанието „по комикс” също ни изпълва с (умерена) доза оптимизъм – и се надяваме да не се окажем подведени от интуицията… Ето и синопсиса на „The Coldest City”:

Ноември 1989. Комунизмът се руши, скоро ще падне и Берлинската стена. Но преди да се случи това трябва да бъде разрешена още една загадка. Преди две седмици агент под прикритие от MI6 е убит в Берлин. Той е пренасял информация, предоставена му в Източния блок – списък с всички имена на всеки агент и шпионин, който работи в Берлин, независимо от това коя страна го е вербувала. Подобен списък обаче не е открит у него след смъртта му. Време е за Лорейн Броутън, опитен шпионин без връзки с Берлин, да се заеме с тази „бомба със закъснител”, като в историята не липсват акценти върху обществените вълнения, контра-шпионажа, отстъпление накриво и тайни покушения – и всичко това се случва, за да бъде открит въпросният ценен списък и да бъдат спасени британските агентии, включени в него…

Действието се развива в не много далечна епоха, затова надали ще разчитаме на очарование от автентичната възстановка на миналото. По-скоро очакваме с интерес как ще бъде интерпретирана шпионската тема и какъв агент ще „сътвори” изкусната Чарлийз. Тя И затова е толкова добра актриса – в каквото и да участва, винаги успява да вложи особен чар и, разбира се – талант в образа, който е избрала. Надяваме се на добро стечение на обстоятелствата за развитие на този проект!

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2015-05-19 at 08:35

  Това звучи доста интересно. Говоря за Студения град.
  Има огромен потенциал. Само да не го направт тотален рип-оф на веднага ми идва наум докато чета синопсиса за Дама, асо, поп, шпионин….

  Отговор

 • дева
  2015-05-24 at 23:43

  Доста повърхностен поглед към „Джон Уик“… така наречената „екшън тупалка“ е с далеч по – мотивиран замисъл! И не иде реч само за отмъщение.. но нали у нас всеки разбира от всичко :/

  Отговор

Коментирайте