Брад Пит

Екранизацията на бестселъра „World War Z“ (у нас известна под името „Z-та световна война“) беше до голяма степен проблематичен проект. След премиерата си през 2013 г. обаче екшън хорърът на Марк Форстър успя да направи достатъчно сериозен фурор из боксофиса, за да предизвика интереса на продуцентите – те обявиха не само, че обмислят да задвижат работата по продължение, но и че то вероятно ще включва много повече елементи от творбата на Макс Брукс (блобакстърът с Брад Пит беше 99% различен от литературния си първообраз).

Големият въпрос е дали втората част също ще се радва на бляскавото присъствие на Пит – оказва се, че май все пак звездата от „Троя“ и „Боен клуб“ ще се завърне в ролята на Джери Лейн, който ще продължава да се бори с епичната и мистериозна зараза, отприщила зомбиран и зловещ апокалипсис; ще се завърне и с продуцентските си отговорности. Точното заглавие засега не е ясно, но за режисьор е избран Хуан Антонио Байона („Невъзможното“), сценарист е Стивън Найт, а премиерата е насрочена за 9-ти юни 2017 г.

Приходите на „Z-та световна война“ го превърнаха в най-касовия зомби филм, правен някога, ако не броим „Аз съм легенда“, който също е близък до поджанра, макар и официално да не се води част от него. За нас по-важното е следващото приключение на Лейн да бъде по-наситено по отношение съспенс, както и да е по-близко до писанията на Брукс, които са тъпкани с чудесни мини-сюжети. Отсега обаче предпочитаме да запазим скептичния си поглед, поне докато не видим първи трейлър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Хич не съм развълнуван за тоя филм… поне докато не видя, че са взели предвид поне част от съдържанието на книгата.

  2. Дааа, сега оствава само да наемат Линделов да пренапише сценария………

  3. @Узумаки
    Прав си… Трябва да го наемат за Блейд Рънър 2….. 🙂 хахаха