Роботите в киното

Робовладелският строй не е отминал, а напротив – позициониран е точно между българската премиера на разочарованието „Чапи” и на очарованието „Ex Machina: Бог от машината”!

Темата за роботите трудно би могла да бъде неактуална за киното, а и не само за него. Независимо дали обсъждаме вечните филми („Метрополис”, „Блейд Рънър” или „Терминаторът”) или вечните глупости („200-годишен човек”, „Maтрицата: Революции” или „Жива стомана”), дали си падаме по анимации като „Железният гигант” или по носталгии („Късо съдениение”), независимо дали сте коравосърдечно копеле или чувствителна ревла, наследниците на великия Карел Чапек са живи – или най-малкото здрави – дори днес.

Този епизод на Inglourious Kunts смазва лагерите ви с крайна нърдия и умерен булшит в състав: Мартин „Циничния елф” Ангелов (водещ) и Димитър Дринов, Владислав Апостолов и Благой Иванов (гости).

Гледайте на собствена отговорност:





Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Поредното добро предаване и поредната добра и интересна тема за обсъждане 🙂

    При мен има малко сблъсък на пошли филми с доказани такива в личния ми топ с филми с роботи – наред с Терминатор 2, Блейд Рънър, стоят първия трансформърс и Аз, роботът, чисто като guilty pleasure 🙂 Преди няколко седмици гледах последния на Блу рей и съм във възторг от картината и звука на това издание, мамка му дори филми на по 30 години (Хищникът и Недосегаемите) изглеждат по уникален начин на синия лъч 🙂

    Май малко се отплеснах – поздравления за предаването, ще следя с интерес други изяви на творческия екип!

    П.П. Г-н Дринов – пратих ви отговор на мейла (извинявам се за закъснението, но имах малко неприятни ангажименти и не успях по-рано да реагирам), очаквам отговора ви на valkov[dot]kiril[at]yahoo[dot]com, понеже другия акаунт не мога да го активирам отново…

  2. На мен ми е интересно ,ще излезне ли филм с роботи ,който да бие Трансформърс по приходи 🙂

  3. Ще излезне: „Avengers: Age Of Ultron“. Освен това е и излязъл друг вече, при това отдавна: „Star Wars“.

  4. @Кирил
    Ще погледна и ще ти пиша пак. 🙂

    @SirStevancho
    Верно ли? Мерси! 🙂 🙂

  5. Някой гледал ли е Ex Machina , има много добри отзиви за силен сценарий.