Полтъргайст

В началото на февруари видяхме първите два трейлъра на „Полтъргайст” на режисьора Гил Кенън и продуцента Сам Рейми, които ни се сториха прилично ефективни, и като цяло, останахме доволни от видяното. Но колкото и добри да бяха тези реклами, те не решават цялостния проблем, който доста хора имат по отношение на филма, а именно правенето на римейки на класики, като тази на Тоби Хупър и Стивън Спилбърг.

Точно на този проблем отговаря режисьорът Кенън пред Reddit, когато е запитан „защо би направил римейк на класика?”.

Първо, защото историята е чудесна. А добрите истории заслужават да бъдат разказани, дори и вече да са били добре разказани в миналото. Материалът е богат и от значение за поколението, разказващо историята, а и доста неща са се случили през 30-те години, след като излезе оригиналът. Второ, аз съм истински фен на „Полтъргайст” (1982) и смятам, че мога да отдам почит на визията и на франчайза, които направиха оригинала толкова популярен. И исках да го защитя. Знам, че причините, които ме доведоха до проекта, са тези, които – надявам се – ще направят филма подходящ за днешната публика.

Малко празни приказки, но сме съгласни с най-важното – добрите (а и някои от лошите) истории заслужават да бъдат разказвани повторно, стига подбудите за това да са творчески, а не финансови. Тук изглежда причините, поне в по-голямата си част, са именно творчески, затова стискаме палци да са му се получили нещата на Кенън. Ако не, ще си гледаме оригинала и това е.

А сега вижте най-новия трейлър на филма, който е в компанията на един телевизионен спот и един нов плакат, събиращ в едно популярните страхове (които почти всеки от нас има) от кукли и клоуни.

плакат

Режисьор на „Полтъргайст” е Гил Кенън („Monster House”), по сценарий на Дейвид Линдзи-Абеър („Заешка дупка”, „Оз: Великият и могъщият”), а сценограф е българката Калина Иванов, чиято работа сме виждали в „Дим”, „Мис Слънчице”, „Заешка дупка”, „Конспираторът” и други. В ролите са Розмари Деуит, Сам Рокуел, Кенеди Клементс, Джаред Харис, Никълъс Браун, Джейн Адамс, Саксън Шабило и Кайл Катлет.

Премиерата е 24 юли 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Темата със страшните играчки и клоуни в плакатите отдавна е изчерпана за Холивуд. Въпреки това обаче, тук са успели да уцелят право в десетката. Това не боже да бъде по-майсторски изпипано. Браво на ARSONAL! За пореден път доказаха, че става ли въпрос за хорър, те са едни от най-добрите.