„Mr. Holmes” с Иън Маккелън

Както си пожелахме преди месец, срещите с Иън Маккелън в ролята на Шерлок Холмс продължават да ни радват, а вече имаме и малко по-задълбочен поглед върху част от героите във филма на Бил Кондън „Mr. Holmes”. Надяваме се славата на изключителния актьор-епоха, който ще си остане в очите на младите поколения Гандалф и Магнето, да накара по-голям брой зрители да влязат в киносалоните, защото (и) заради подобни майсторски пипнати, визуално богати и сюжетно-избродирани творби сме безпаметно влюбени в киното.

Историята обещава да е мъчително пътешествие на мъдростта и младостта в търсене на загадки от миналото, размисъл върху неизбежните последици от бързия ход на времето спомените и как годините и паметта – а понякога и творческата мисъл на добър приятел – променят реалността и я оплитат с нишки въображение…

Подсещаме за още един важен факт – в основата на филма е романа „A Slight Trick of the Mind” на Мич Кълин за 93-годишния Шерлок Холмс, който трябва да разреши мистериозен случай от преди няколко десетилетия.  След завръщането си от Япония в края на 40-те години, Шерлок Холмс живее с домакинката си (Лора Лини) и невръстния й син Роджър (Майло Паркър). Той решава да се противопостави на болестта, която го измъчва с отслабване на паметта, а предизвикателството е да се върне към загадка от миналото, която го е принудила да се откаже от своето „последно” разследване. В този случай помощник може би ще бъде малкият Роджър, не липсващият Уотсън… И у Холмс кристализира една простичка истина – „човешката природа е мистерия, която не може да се осветли само чрез логика”.

Режисьор на „Mr. Holmes” е Бил Кондън („Gods and Monsters”, „Kinsey”), а в ролите са Иън Маккелън, Майло Паркър, Лора Лини,  Хати Мораан, Патрик Кенеди, Хироюки Санада, Роджър Алъм, Колин Старки и Филип Дейвис.

Филмът тръгва на екран във Великобритания на 19 юни, а в САЩ – на 17 юли. Ще се надяваме да не ни подмине у нас…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Съжалявам филма не ме хвана въобще по-добрите са с Робърт Джуниър и сериала ,,Шерлок ,, съжалявам , но това е мое мнение ако на други им е харесало на мен не.