Клинт Мансел

Странно ни е някак – след като пуснаха първи поглед към новия филм на Бен Уийтли, два месеца да не ни попада интересна новина около „High Rise” си е повече от подозрително. Говорим само в хронологическите измерения на проекта, защото ако щяха да са готови за Кан, би било добре екипът вече да пусне и нещо като тийзър. Междувременно в мрежата се появи новина, свързана с един много любим композитор – Клинт Мансел. Именно от неговия туитър-канал става ясно, че той ще е отговорен за музиката по адаптацията на едноименния роман на Джей Джи Балард.

Е, точно Мансел няма как да „fuck it up”! Далеч сме от мисълта да изброяваме филми, върху които е работил композиторът, и да обиждаме читателите. Само ще припомним, че в случая с „High Rise” Уийтли е обещал „оргия на разрушението” в една футуристична, стилизирана 1975 година – жестока класова война връща законите на джунглата в луксозна жилищна кооперация.

Във филма участват колосалният Джеръми Айрънс, британската звезда Том Хидълстън, Сиена Милър, Елизабет Мос, Стейси Мартин, Джеймс Пюърфой и Люк Евънс.

Снимките са приключили миналото лято в Северна Ирландия и Уийтли вече трябва да е (почти) готов, като се чуват слухове, че все пак може да предполага премиера в Кан?!

Ние сме скептични в това отношение – нали е нужно време за правенето на тази музика, а после и съчетаването й с визията на филма… Когато – тогава! Продължаваме да сме сигурни, че няма да има разочаровани.

Поздрав!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *