Еди Редмейн като зоомага Нют Скамандър

Струва ни се, че Warner Bros. доста закъсняват с работата по екранизацията на „Fantastic Beasts and Where to Find Them”. Наскоро стана ясно, че за главната роля на зоомага Нют Скамандър – авторът на учебника по история на Магизоологията, дал заглавие на филма, ще бъде ангажиран не някой друг, а самият Еди Редмейн – носител на „Оскар” за най-добър актьор за ролята си в „Теорията на всичко”. Ами да – момчето някак си прилича на герой на Дж. К. Роулинг, не мислите ли?

Според Variety кастингът за главната роля все още не е приключил, спряга се и името на Никълъс Холт, но е най-вероятно Warner Bros. да се спрат на Редмейн. И тъй като действието на филмите (разбира се, че ще бъде поне трилогия!) ще се развива в Ню Йорк, около 70 години преди да започне историята на Хари Потър, се очаква изборът на още четирима актьори за главни роли – нужно е да се открият по две подходящи американски момчета и момичета.

Прочутата авторка на приключенията на Хари Потър ще дебютира като сценарист в киното с историята на Скамандър и изрично подчертава, че стремежът ѝ е „да разшири вселената на магическите изкуства, но събитията, за които разказва, не са нито предистория, нито следствие от познатите и вече споделени приключения на Хари Потър”.

Първата част на „spinoff”-трилогията все още си стои с премиерна дата 18 ноември 2016, а другите две части се очакват през 2018 и 2020 година. Последното име, което беше свързано с режисьорски отговорности, беше Дейвид Йейтс (детайлно запознат със света на Хари Потър), но няма официално потвърждение, че той поема трите нови филма на Роулинг. Нали ви казахме – движението по този проект е с (доста) голямо закъснение, така че очакваме промяна в „графика” за премиерите…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *