Джеймс Уан

Доскоро името на Джеймс Уан се свързваше предимно с нискобюджетни, но финансово успешни хорър филми, които в повечето случаи се харесваха и от зрителите, и от критиката (за „Убийствен пъзел“ споделяме одобрението, но „Заклинанието“ е откровено надценен филм, а „Insidious“ си е чист творчески резил). Тази година обаче Уан направи не просто крачка, а лъвски скок нагоре към холивудската мейнстрийм стратосфера – благодарение на „Бързи и яростни 7“, който вече натрупа рекорден боксофис, прекрачвайки границата от един милиард долара за безпрецедентно кратък срок.

Пристрастията му към жанра на ужаса обаче не са се охладили. Говори се, че именно той ще се заеме с продуцирането на страхотията „The Entity“, която излиза през 1982 г. и е дело на Сидни Дж. Фюри. „The Entity“ ни разкрива странната и настръхваща история на самотната майка Карлота Моран – животът й се преобръща с главата надолу, след като мистериозно невидимо присъствие започва да я насилва сексуално и да малтретира трите й деца; дори се опитва да я убие. Ужасът се допълва и от факта, че не само никой не й вярва, но и че скептично настроен психиатър иска да я вкара в лудница, тъй като я смята за психично нестабилен човек, застрашаващ живота на най-близките й. Двама млади студенти по парапсихология обаче имат своя теория по въпроса: според тях става дума за могъщо свръхестествено същество, дошло в нашия свят от място, което се намира извън времето и пространството… Напрежението ескалира до наелектризираща кулминация, когато истината се оказва далеч по-смущаваща от всички възможни предположения.

The Entity“ е базиран на едноименен роман от 1978 г. с автор Франк Де Филета, който при написването му се вдъхновява от действитални случки (тук сдържаме с усилия смеха си). Все още няма информация доколко новият филм ще е близък с книгата или с първата й екранизация… или пък с т. нар. реални събития. Знаем само, че ще го гледаме, без да се връзваме на трансцендентните му претенции, каквито е напълно възможно да има. Освен това сценарият на новата версия сигурно ще е на Чад и Кери Хейс, които вече са работили с Уан, а продуцент ще бъде и Рой Лий. Самият Уан може би ще се завърне режисьорски към жанра съвсем скоро, тъй като се подготвят снимките на продължението на „Заклинанието“, което е предвидено да излезе на 10-ти юни догодина. За сметка на това „The Entity“ все още си няма предвидена премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. „Insidious“ имаше атмосфера, история и добро актьорско присъствие. За мен е един от най-плашещите филми за последните години и съм сигурен, че ако бях по-малък, когато го гледах нямаше да смея да заспя за да не „отлетя“ на някъде 😀

  2. @Alex
    Заклинанието (The Conjuring) има добра атмосфера и игра, Insidious е пародия. Сигурно ги бъркаш. 🙂