Благодарение на НВО България, почти всички големи инициативи около изключително популярния (и качествен) сериал „Игра на тронове” стигат и до нас – например, видяхме култовия, изграден от мечове Железен трон, който посети пет родни града. Преди няколко месеца имаше едно фантастично събитие (в САЩ последните 2 епизода от 4-ти сезон на сериала бяха показани на IMAX екрани), което ни подмина, за съжаление, но сега НВО България са ни подготвили нещо също толкова добро.

По случай премиерата на новия, 5-ти сезон на „Игра на тронове”, феновете на сериала ще имат възможност да видят първия епизод на голям екран в зала 10 на Арена Младост, като, забележете, входът е напълно свободен – билети няма да се продават. Датата на премиерата е 13-ти април, а началният час е 19:00.

Повече подробности може да откриете в официалното прессъобщение.

Game of Thrones

официална премиера в София, „Червен килим и Железен Трон“ в Кино Арена „Младост“

Чаканият с нетърпение 5-ти сезон на сагата Game of Thrones започва на 13-ти април по HBO.

На 13-ти април по червения килим пред Арена Младост ще минат актьори, журналисти, политици и много запалени почитатели на фантастичния епос.

Специално за най-заклетите фенове HBO България осигурява премиерата на Епизод 1 на огромния екран и фантастичната звукова система Dolby Atmos в зала 10 на киното.

Входът е напълно свободен, билети няма да се продават.Началният час на премиерата е 19 ч.

Всички епизоди на легендарната сага ще могат да се гледат едновременно по света – нещо, което се прави за първи път от телевизионно шоу.

В България първият епизод  ще бъде излъчен по HBO и публикуван в HBO GO на 13 април в 4 сутринта, напълно синхронно с американската премиера. Вечерното НВО излъчване от 21:05 българско време се запазва.

Пети сезон на Game of Thrones се снима в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни, участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти. Сериалът се гледа в 193 страни по цял свят.

От дебюта си през 2011-та година, “Game of Thrones” се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на HBO. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук.

Сериалът „Game of Thrones” е базиран на фентъзи поредицата на Джордж  Р.Р. Мартин „Песен за огън  и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос.

Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки съзнанието на зрителите по целия свят.

Епизодите от 5-ти сезон на „Игра на тронове” могат да бъдат гледани от 13 април всеки понеделник в 4 сутринта на HBO GO, напълно синхронно с американската премиера, както и по НВО в традиционния час 21:05.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. АЗ казвам за новия сезон качени преди премиерата 🙂 иначе ги качват на седмица по 1 епизод

  2. Първият епизод беше доста супер, а покрай него изгледах пак и последните два от предния сезон, които пък са още по-супер.