Надеждата „Тъмната кула” възкръсва за пореден път

от на 2015-04-12
 

Тъмната кула

Епопеята по екранизацията на монументалната фентъзи-поредица на Стивън КингТъмната кула” продължава. Ще пропуснем всичко, което се случи до момента и директно ще адресираме най-новото развитие около амбициозния проект на Рон Хауърд, включващ три филма и няколко сериала. Ако все пак ви е интересен пътят дотук, може да откриете цялата информация в досегашните ни новини по темата.

Сега, ето новото развитие. Deadline съобщават, че „Тъмната кула” е намерила дом в Sony, които ще обединят сили с MRC и ще ко-финансират първия от предвидените филми по романите на Кинг. Също така, допълнителните сериали от първоначалната идея за проекта все още са на дневен ред, разработвани от MRC.

Акива Голдсман и Джеф Пинкър напълно ще пренапишат сценария, който двамата разработваха за Universal и Warner Bros., като ще се съсредоточат предимно върху първия роман от серията „Стрелецът”, в който Ролан Дисчейн се натъква на момчето Джейк, докато преследва своя враг „Мъжа в черно” през пустинята. Рон Хауърд вече не се спряга за режисьор, но ще остане в продуцентския екип.

Ето какво споделя Том Ротман, който  замени Ейми Паскал като председател на Sony:

Много са малко проектите, които могат да се сравняват като мащаб, визия и сложни герои с пълнокръвния свят, който Стивън Кинг създаде с „Тъмната кула”. Аз съм гигантски фен. И на нас, също както и на Стивън, много ни допада посоката, която са избрали Акива и Джеф. Това е прекрасна възможност за някой режисьор да покаже своята гледна точка в един готин световен франчайз.

А ето какво казва и самият Стивън Кинг:

Развълнуван съм, че „Тъмната кула” най-накрая ще се появи на екран. Тези, които пътуваха с Роланд и неговите приятели в търсене на Тъмната кула, най-накрая ще видят мечтите си реализирани. Това е брилянтен и креативен подход към моите книги.

В новината на Deadline се съобщава още, че всички актьори, които се спрягаха за ролята на Роланд, сред които Хавиер Бардем и Ръсел Кроу, са „извън картинката” и кастингът започва отново. Новият режисьор, който и да е той (или тя), ще може сам да подбере актьорите си, което е чудесно.

За финал ще кажем: супер, но понеже в продължение на пет години само се лъжем, ще поизчакаме да видим как се развиват нещата този път, преди да си позволим да се зарадваме.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Ivcho
  2015-04-12 at 10:40

  Щом Рон Хауърд и Бардем са „извън картинката“ значи ще гледаме няква евтинийка!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-04-16 at 00:17

  Не мога да повярвам, че сега, когато филмът вече се снима, си мечтая да не го бяха подхващали…

  Отговор

Коментирайте