The Visit

Наскоро имахме възможност да гледаме предварително, при това на голям екран, първите два епизода от предстоящия сериал „Wayward Pines”, продуциран от М. Найт Шамалан, и това, което видяхме в режисирания от индиеца пилот, ни хареса. Така допълнително се засили интересът ни към най-новия му филм „The Visit” (представяли сме ви го под заглавието „Sundowning), разказващ за момче и момиче, които гостуват на своите баба и дядо… „and things go very wrong”. Идеята, че това най-накрая може да се окаже филмът, с който той да се върне във форма, започна да ни се струва приемлива.

Сега имаме възможност да видим първия трейлър и да преценим дали наистина сме имали основание за оптимизъм. „The Visit”.

Ами, не! Има един-два любопитни момента – например това с „Хензел и Гретел”-ската покана за влизането във фурната, както и заигравката  със „sundowning” синдрома, но като цяло не ни допада. Прилича ни на второразреден „found footage” хорър, опитващ се да преповтори успеха на „Paranormal Activity”, като вкара някакъв нов елемент. Браво на Шамалан, че се опитва да разчупи малко стила си, но жалко, че резултатът изглежда по този начин…

Въпреки разочарованието ни обаче, ще дадем шанс на „The Visit”, тъй като все пак може Шамалан да ни е подготвил някакъв туист и нещата да не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.

Вижте и два плаката с правилата на „баба”!

плакат

плакат

Режисьор и сценарист на „The Visit” е М. Найт Шамалан, а в ролите са Катрин Хан, Ед Оксеболд, Питър МакРоби, Оливия ДеЙонг, Ерика Лин Марсзалек и други.

Премиерата е 11 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Ми то като гледам от трейлъра, те почти разказаха целия филм 😀 (освен ако няма някой мега обръщащ туист)
    Но все пак ми изглежда повече като нещо, което би било подходящо повече за „директно на видео“ издание 🙂

  2. Трейлърът на „Боровете“ е някак на светлинни години от този тук, а как винаги се надявам да гледам нещо подобно на „Селото“ от Шаямалан, всеки път, когато чуя за негов следващ проект, но уви.
    Трейлърът е необнадеждаващ.

  3. Време е Шамалан да се върне при корените си в Индия и да снима Боливудски екшъни за супермангали.

  4. С интерес очаквам да го видя, защото до момента отзивите в САЩ са по-скоро положителни – както от критици, така и от публика 🙂

  5. От бая време се каня да драсна мега хейтърски пост относно този филм, но все не ми остава време. Все пак „краткото“ ми мнение във фб:

    Отзивите за „завръщането“ на Shyamalan към трилър и ужас жанровете, които му донесоха такава слава преди години, бяха толкова положителни, че очаквах, ако не перфектна, поне сносна работа. Here comes the disappointment.
    Дори не знам от къде да започна. Най-важното е, че лентата е снимана в омразния ми found footage стил, но поне камерата не беше хаотична и се търпеше през повечето време. Главните герои са ужасни и нито за момент не успяват да спечелят каквато и да е симпатия. Децата, които се предполага, че трябва да са главните движещи персонажи са… изкуствени, жалки и изключително неубедителни. Уж са умни, но правят глупави грешки. Сценарият ги поставя в малоумна след малоумна ситуация, без дори да има особен смисъл. В един момент се хващат на обясненията, в следващия вече се съмняват в тях.
    Но да дойдем и на ужас елементите. Ми… такива изцяло липсват. Има една-две jump scare сцени, но дори те седят изкуствено и „във въздуха“ на фона на случващото се. Ако един филм не успява да изгради достатъчно страшна, плашеща или психологическа атмосфера, поне да наблегне на гадостите. Дори и това липсваше. Но още като му види човек PG-13 рейтинга и му става ясно защо не може да очаква подобни неща.
    Като във всеки филм на тоз режисьор, който си личи, че вече няма какво да предложи на зрителите (то май след втория му филм още нямаше – горкото one hit wonder), и тук човек е в очакване на twist, с който да си кажеш WOW. Всички реклами обаче достатъчно ясно обясниха какво точно горе-долу да очакваме. Надявах се поне някакъв… чудовищен или свръхестествен елемент да има, но… отново разочарование. Дори не се опитаха да кажат защо и как това се е случило. Само намеци… но глупави и несъстоятелни.
    Мислех да му дам 2.5/10, но докато пишех горките редове и размислих. 2/10 за поредната боза на Шаямаланчо. 🙂

    Та така… много зле. Време му е да се откаже от киното, мисля 😀