Силата се пробужда / The Force Awakens

ТУК МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ОФИЦИАЛНОТО НИ РЕВЮ ЗА ФИЛМА

След сякаш безкрайно чакане най-сетне нов трейлър на „Силата се пробужда“ – седмата част на сагата „Star Wars“ – е вече факт. Този април определено е наситен с джедайски емоции – първо тази новина ни зарадва, а сега съвсем пък имаме повод да вдигнем купон. Стига обаче сме ви бавили с този предимно безсмислен и емоционален увод – директно ви агитираме да натиснете „play“:

Коментарът ни? Holy mother of Anakin! За разлика от тийзър-трейлъра, който беше разпространен през ноември миналата година, сега вече можем да добием малко по-адекватна представа за тона и атмосферата. От това, което виждаме, едно нещо е сигурно: кадрите не просто улавят духа на „Star Wars“, а крещят с носталгичен ентусиазъм. От екшъна през уникално изглеждащия setting (круширалият Star Destroyer!) до финала с Чубака и Хан Соло… определено се чувстваме като у дома си. Гласът зад кадър на Люк Скайуокър и маската на баща му Дарт Вейдър потвърждават догадката, че сюжетът все пак ще е наистина тясно свързан с предните филми и ще е елегантен, крайно уважителен поклон към наследството на Джордж Лукас.

Накратко: вярваме искрено на хората зад седмата част и панелът в рамките на днешния фенски фестивал Star Wars Celebration, на който тези хора се срещнаха с фен-базата и споделиха отношението си към проекта, подсилват убеждението, че няма да се разочароваме от финалния резултат. Абе… нямаме търпение за края на годината. Сериозно.

Тези близо две минути от „Силата се пробужда“, които дебютираха по време на Star Wars Celebration, далеч не бяха единственото удоволствие за nerd-тълпата. Официалната програма на събитието беше поместила първи официален поглед към новите щурмоваци:

Силата се пробужда / The Force Awakens

…а ето и няколко промоционални art-визии към филма, сред които има предимно такива, даващи ни възможност да разгледаме по-добре злодея Кайло Рен:

Силата се пробужда / The Force Awakens

Силата се пробужда / The Force Awakens

Силата се пробужда / The Force Awakens

Силата се пробужда / The Force Awakens

Силата се пробужда / The Force Awakens

Режисьор на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда” („Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”) е Дж. Дж. Ейбрамс, който е и сценарист заедно с Лорънс Касдан. Продуценти са Катлийн Кенеди, Брайън Бърк и самият Ейбрамс, а великият Джон Уилямс се завръща като композитор. В ролите са Джон Бойега, Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Анди Съркис, Домнал Глийсън, Макс фон Сюдов, Лупита Нионг’о, Гуендолин Кристи, Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Антъни Даниълс, Питър Мейхю и Кени Бейкър.

Премиерата е 18 декември.

Силата се пробужда / The Force Awakens

Силата се пробужда / The Force Awakens

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

41 Comments

  1. Мастурбирам вече половин час и не мога да се спра

  2. Прави впечатление, че докато първият тийзър беше насочен към новите герои, то в този фокуса пада върху старите кучета.

    Иначе определено трейлъра кефи. Нямам търпение за премиерата! 🙂

  3. Мен злодеите ме радват много.
    Ама сега като го гледам на спокойствие… много малко кадри, бе! 😀 Искам още! 🙂

  4. Само на мен ли негърчето ми мяза на негатив на Рон Пърлман ? Иначе … настръхнах !!!

  5. Облизах монитора преди малко. Толкова ми е готино.

  6. Според мен е CGI. Дано го убият в първите минути … или поне му сложат маска като на Вейдър … или някаква торба ебаси :/

  7. Дринката е подушил арт претеншъс кръв 🙂 . Шибани гийк фуднаменталисти :):):). Какъв е тоя кино джихад, бе. Следваща стъпка – публично горене на целолуидните копиня на Гражданинът Кейн и Рашомон.

  8. No amount of spilled seed will ever – and i do mean ever – be able to get the better of our dear friend mr, Drinov 🙂 may the force be with him.

  9. Чудя се какво не е наред, пък то Чубака … докато Хан Соло изглежда като на слон коляното, Чубака обаче изобщо не е мръднал :/ Бахти изрода :/

  10. Чубака е безсмъртен! И тази вечер всички псевдо-киномани, Влади, ще ги онождам с моя розов меч! 🙂 🙂

  11. Е може ли да се изпусне такава оферта за розов меч?

  12. Има, но не толкова значими за цялото. Стар Уорс е началото на края. Всичката глупост, която рулира киното днес, било директно или не съвсем, може да се проследи къде е посята и семето винаги е Стар Уорс. 🙂

  13. Галче, земи малко се поосведоми от какво черпи вдъхновение/заема туй явление и как се е пръкнало въобще, преди така злобно да го заплюваш като отговорно за развала на днешното комерсиално кино. Тогава ела и кажи пак същото нещо (смея ли да кажа глупост :D), ако имаш „ташаците“. Нещата не са толкова простички.

  14. Синче, да ме караш да чета откъде е крал Лукас е жалко. Знам повече за Стар Уорс от теб, и това е 100% сигурно, така че спокойно.

  15. Браво пичове – вие постигнахте непостижимото – блог за кино да звучи като БГ МАМА … Нещо като БГ Момче… с основна тема – няколко франчайза за които или добро или нищо. С тази разлика, че в БГ Мама се приемат различни предложения и мнения …

    Когато първото момиче – или да кажем човек с име като на момиче – идва и ей така споделя сред врявата нещо, което е общоизвестно като теория … веднага се появява някой да и покаже къде е сбъркАла… и как ‚трябва да влезе в пътя‘. По съвсем същия начин по който кретените шофьори в БГ винаги третираха жена ми на пътя – все нещо искаха да и покажат без да ги е питала … Със същия тон и манталитет – гарнирано със самодоволни метафори за ташаци…

    Simply fucking amasing !…

    Липсата на обективен поглед може да има различнчи причини … любовта към идеологиите е една от тях … Любовта винаги е ок … Идеологиите никога не са… Те както е доказано много пъти в историята просто изпиват мозъка на човеците….

    За все още блуждаещите из този блог люде, които обичат различни мнения за различни филми – и не са прогонени от момчешката врява … (да не кажа неосъзнато и радващо се само на себе си мултиплициране на българския манталитет на отчайваща затвореност, неинформираност, липса на шареност и различност и липса на опит в живеенето със и приемането на различните мнения от всякакви различни хора със съзнанието, че всеки може да допринася с нещо за по-доброто разбиране от страна на всички), ето две мнения, които казват две различни неща, без да крещят глупости ….и едно трето (мама мия) което пак се опитва (мама мия) да се аргументира ….

    http://www.cnn.com/2014/05/02/opinion/beale-star-wars/

    http://io9.com/does-anyone-really-think-star-wars-ruined-science-ficti-1668889458

    http://www.soundonsight.org/how-the-blockbuster-ruined-hollywood/

  16. Milbo, за какво, по дяволите, говориш?!?!?

    Не мога да харесвам нещо популярно и да му се кефя ли? Да изпитвам страст по детски начин? Айде, моля ти се! Въобще не ме интересува кой какви тъпотии пише и как се е аргументира – защото, в по-голямата си част, подобни писания са глупости, също както са глупости всички материали за това, как животът едно време бил по-хубав, храната еди-каква-си и прочие помии! Вярващите в Бог и хомеопатия също се аргументират, някои от тях завидно добре, но това не значи, че са прави!

    И аман от обидени хора! Няма угодия, братче. На който не му харесва момчешкото отношение, интернет е широко място… честно, писна ми да ми обясняват как трябва да съм еди-какъв-си и да правя еди-какво-си! Айде пък някой, който е дошъл в „моята къща“ да се съобрази с моите предпочитания и да не ме кара да се срамувам за нещата, които харесвам. Кур за претенцията и псевдоинтелектуалщината!!!
    Радвам се, че се отбиваше!

  17. Хаха :), това вероятно ми е първия по-пиперлив коментар и Милбо, скача на опарен се едно го е жегнало отдоле 😛 (ако е така, може би е време да си починеш от прекалено ровене из българските интернет дебри и страсти).

    Галче, след като си толкУз мноУ информирана (и не знам що реши, че искам да си ги мерим 😛 – българщини ли ми придаваш?) още по-жалко задето поддържащ становището си :(. Мен ума ми не го побира, как нещо дето е било едва ли не инди – за времето си – и е крало (щом искаш) от (нЕма да казвам, щото нали знаеш) такива имена (което пък автоматично ги прави и тях някви боклуци, щото нали, и те са виновници за таз комерсиална каша един вид?), ама…
    Генерализации даваш, такива и получаваш мамче, или каквото си там :).

    Дринов, всъщност в комерсиалното кино и от 70-те и 80-те, даже и 90-те има повече „изкуство“ от т’Фа дето се сервира последните 10 години, хеле пък последните 6-7. Но това си е мое виждане.
    И не се дразни на хората и техните прищевки, знаеш, че няма угодия (само дето няма и толерантност). А да се срамуваш, че харесваш Звездните Войни (особено старите), е като да се срамуваш, че някога си бил дете (очаквам с нетърпение това сравнение да го извърти/ш/те подобаващо :D). Те имат далеч повече положителна „комерсиална“ значимост отколкото негативна. И не Милбо, не съм краен, след като си решил да го играеш на „обективен“ съдник. Първо гледай контекста и на двете страни в който те си „изхвърлят“ мненията, и как те поставят вижданията си преди да раздаваш присъди :D.

  18. Напротив. Днес се правят не по-малко страхотни филми като „едно време“… просто трябва да мине въпросното време, за да се оценят. През 90-те години също говореха как, видиш ли, киното било без идеи и смучело, било пред умирачка и пр. глупости. Синдромът на Златния век е изучен бъг на социалното мислене, даже Уди Алън направи чудесен филм по темата („Полунощ в Париж“). Още повече, че водим този спор именно тук, където виждаме ясно, че минута и половина от „Силата се пробужда“ е в пъти по-добра от поне половината „Star Wars“ филми, излизали до момента. 😀

    PS За мен една от най-силните филмови години през последните 2 десетилетия е 2014 г.

  19. Не съм никакъв обективен съдник – а само приходящ …и просто се опитвам да мисля – дори когато не знам достатъчно …

    Аз наистина не коментирам пристрастията, моите пристрастия към разни неща в киното са ми не по-малко жизнено необходими. Казах две думи само атмосферата, която неволно създават ….

    При фактическо неприемане на различно мнение и / или пълна липса на желание за коментиране на тяхното обективно съществуване …това различно мнение изчезва.. или защото е прогонено – или от само себе си – защото никой не иска да говори, когато знае, че ще го навикат…

    И какво остава тогава ?
    Остава само БКП… и друзята, които подвикват БКП, БКП, БКП…

    Когато сме страстни за филми – това не значи че те са само наши … Филмите са на всички – включително и на тези, които не ги харесват в същата степен – или пък си са казали две различни приказки за тях. Нещо като музиката на Моцарт …

  20. Много се извинявам, че не приемам добре премислени и интелигентно изложени и аргументирани мнения като „тъпотата е безгранична“, „бг мама, жени шофьори, момчешка врява и т.н.“. Явно вярно говорим за идеология тук. Аз се махам от този сайт!

    @.
    Каквото каквото каза UZUMAKI.

  21. Uzi, страхотни филми се правят, това не го отричам (смея ли да кажа че откъм занаятчийство (ский как се старя да избягвам чуждици маа му :P), качеството дори и на боклуците е страшно завишено), но комерса (тука е корена) е мега дъното, и в мега количествена бройка :D.

    Киното не е на умирачка според мен 🙂 (виж за Галчето може и да свърши след като се пръкне еп. 7 :D), така че не ме вкарвай по-подразбиране в тази група :). Откъм идеи популярното е добре вмирисано старо. Мисля си също, че на Алън, филмчето не е най-подходящото или най-пълното сравнение (т.е вмъкнато е но не е някак водещо и подробно разгледано). Разбирам какво имаш в предвид, но там си говорим повече за цели ери/епохи (каквото си избереш) и романтичната представа която имаме (или нямаме) изградена за тях. Не че не може да направиш съпоставка – филмите, ако не друго, разгледани в контекст на дадено десетилетие, могат да предизвикат точно същият ефект, и да бъдат представители/носители на същото количество човешка метаморфоза, но във съвсем сбита мини форма.

    Аз не оплаквам едновремешното кино, а конкретно определена ниша в него – макар в по-раншните му години да е трудно да се говори за такъв тип ниша – днешният комерс. И мога да твърдя (от моята си камбанария) без нотка на сантименталност/романтика, че когато сега гледам комерсиален „хит“ от последните десетина години и някой от преди това, виждам много повече количествени и качествени съставки като цяло в тия от преди това. До такава степен, че някои от днешните са обидни за интелектуални форми на ниво амеба.

    Абе Милбо, ти съвсем си се оплел :). Дринов нали се е опитал малко по-горе както „подобава“ :D. Понякога е хубаво да го играеш пасивна кучка с позитивна нагласа, даже е препоръчително в онлайн комуникация, но също така понякога е хубаво да го играеш и агресивна. Кое не е ясно? Дават се общи определения за отговори (нЕколко пъти) и такъв получава в ответ. Никой никого не навиква, а виждам че Гала е твърда мома, която не се подмокря лесно когато някой и каже две приказки накриво в интернеДо.

    п.с. Моцарт е виновен за всичката глупост в съвременната класическа музика 😛 (шегичка, нали)!

  22. WTF !!! Билбо … ъъъ … Милбо има жена ?!?? Абе аре бегай оттука бе … и аз се махам от тоя сайт !!!