Inglourious Kunts: Епизод II – Най-добър екшън епизод и екранна смърт

от на 2015-03-22
 

Inglourious Kunts: Епизод II

Втория път, казват, било по-лесно. Не само е по-лесно, ами е и по-кратко!

Пригответе се за едно блиц-издание на Inglourious Kunts, в което ще обсъдим любими и не толкова любими екшън сцени от (сравнително) актуални заглавия. Освен това ще обърнем не толкова специално, колкото фенско внимание на някои от по-култовите екранни смърти.

С участието на легендарния и (не)редовен водещ Мартин Ангелов + почти конструктивните гости Димитър Дринов и Благой Иванов.

Аудио варианти

коментари
 
Отговорете »

 
 • Кирил
  2015-03-22 at 13:58

  Относно екшън сцени с подхвърляне на предмет във въздуха и изпълняване на някакви по-сложни номера по време на полета на въпросния предмет, веднага ми изскача в съзнанието сцената от License to Steal (Yuen Biao), където има една подобна сцена (то в доста от хонконгските филми с бойни изкуства има такива подобни) с един портфейл. благодаря за информативния епизод,

  Джейсън Х има култови моменти за мен, но е определено слабичък на фона на предните филми от поредицата, дори и във „фреди срещу Джейсън“ имаше по-яки моменти, че даже и тупалки (все пак режисьора Рони Ю е направил Fearless с Джет Ли, има подход и афинитет към такива залитания дори и в такъв slasher).

  Поздрави и продължавайте само напред!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-03-23 at 01:07

  „Джейсън Х“ е доста гилти и по-малко солиден плежър, но въпросното убийство е абсолютен връх. :) Колкото до продължаването напред: през първата седмица на април иде третият епизод. 😉

  Отговор

 • Bimbaldy
  2015-03-23 at 01:54

  По-дълги, по-дълги ги правете епизодите. :)

  Отговор

 • Пламен
  2015-03-23 at 10:56

  За смешни death scenes в сериозни филми веднага ми изплува смъртта на Марион Котиар в TDKR. Cringe worthy.
  Пичовете адски нацелиха с разсъжденията за последния Трансформърс, това беше просто прекалено голям и скучен буламач дори за стандартите на М. Бей. А третия филм ми е страхотен гилти плежър и мога да си го зяпам през месец-два.

  За „Дякон Левски“ – катоза умрелите , или хубаво или нищо.

  Отговор

 • 2015-03-23 at 11:37

  @Кирил
  Аз това имах предвид с тази сцена – виждали сме я на много места и само по себе си, е най-малкото забавна, но изпълнението ѝ в „Дякон Левски“ е трагично. :)

  И както си забелязал и аз не съм фен на „Джейсън Х“. :)

  @Bimbaldy
  Следващите са по-дълги. :) :)

  @Пламен
  Нали? Знам, че са тъповати първите три филма, но въпреки това мога да си ги гледам с кеф заради аудиовизуалната презентация. Последната част обаче… :( Много е зле. Никакъв „ексайтемнт“ нямаше :(

  А смъртта на Котиар вярно е нелепа. :)

  Отговор

 • stealth
  2015-03-25 at 09:31

  Were you rushing or were you dragging?

  Би било по-интересно въпросите/темата да се задават в момента на записването, а да няма готови отговори. Сигурен съм, че не всеки би избрал веднага някоя сцена, а би минал през няколко по-запомнящи се. Ето ви двойно (поне) увеличение на времето на подкаста 😀

  Отговор

 • Дринов
  2015-03-25 at 10:19

  Тази тема е импровизирана (нищо ще Елфа казва друго) и според мен си личи. :) :) Но дори и да имаме зададена тема по повод някой филм, както е в следващите епизоди, никога нямаме готови отговори и не знаем какво точно ще говорим – затова се отплесваме толкова и забравяме да кажем един куп интересни неща. :)

  Отговор

 • heinrich
  2015-03-25 at 20:26

  За мен между другото най добрата сцена от миналата година за мен е сцената с Куиксилвър в Дни на отминалото бъдеще. Страхотна хореогравия, движения на камерата, детайлност и т.н.
  Сцената с Танка за която говорите също е много добра, както и наистина сцената в която Коба се прави на истинска маймуна.

  Колкотото до Интерстелар, аз така и нямах възможност да пиша за него, но за мен е един прекрасен, дълбокомислен и интелигентен филм на доста високо ниво. За съжаление малко още му трябваше да стане истински шедьовър на киното (лично мнение) като само върна темата за това какво ли би направил Спилбърг с него :)

  Отговор

  • radi
   2020-11-25 at 21:55

   Да, ама Спилбърг от отдавна не прави шедьоври :)


 • Дринов
  2015-03-26 at 13:05

  Да, сцената с Куиксилвър беше яка. :)

  Отговор

 • ZAX
  2015-04-04 at 10:39

  Най-впечатляващата екранна смърт за мен е на „бат’ Арни“ в Терминатор 2.
  А от сериалите – на инспектор Катани в „Октопод“.

  Отговор

 • Дринов
  2015-04-04 at 20:50

  Смъртта на Корадо Катани беше много емоционална за мен като дете, но тази, която e оставила най-ярък отпечатък в съзнанието ми, е на Бони и Клайд от едноименния шедьовър на Артър Пен.

  Отговор

 • ZAX
  2015-04-05 at 12:48

  A най-странната и неочаквана екранна смърт за мен е на Де Ниро в „15 минути“. При първото гледане на този филм бях шокиран, че главният герой в лицето на Де Ниро го убиха, като куче по средата на филма. След което филма беше изнесен от друг актьор.

  Признавам, че смъртта на Бони и Клайд е впечатляваща, още повече, че филмите снимани на кино лента носят един по-друг заряд. Но тъй като филма е по истинска история, тази предизвестеност ми отнема малко от „магията“. :)

  Отговор

 • 2015-04-06 at 12:00

  Убийството на голям актьор в средата на филма, е добре позната практика. Всички знаем най-яркия пример – Джанет Лий в шедьовъра на Хичкок „Психо“. Дрю Баримор в „Писък“ също. А готина заигравка с темата е „Криминале“, където Траволта се връща в „играта“ след като го убиват. :)

  А за „Бони и Клайд“, не става въпрос за „предизвестеност“ или за изненада, а за брутално и кинематографично брилянтно пресъздаване на смърт, която до онзи момент, не е виждана на голям екран. След това нивото е качено от „Кръстникът 2“. :)

  Отговор

 • Riddick
  2020-11-25 at 11:21

  не е екранна смърт, ама тая екшън сцена ме преследва от няколко дни и най-после я намерих…….. 16+

  https://www.aznude.com/mrskin/jilliankesner/firecracker/firecracker-kesner-3-hi.html

  Отговор

Коментирайте