Стивън Спилбърг

За Стивън Спилбърг не можем да кажем, че страда от липса на работа и на потенциални бъдещи проекти. В момента той доизкусурява шпионския си трилър с Том Ханкс, който доскоро беше известен като „St. James Place”, но от няколко дни има ново заглавие – „Bridge of Spies” (също така имаме не особено изненадващата новина, че музиката ще бъде написана от Джон Уилямс, duh!), а веднага след това ще започне работа по екранизацията на „The BFG” на Роалд Дал.

Какво следва след това, не е много лесно да се каже. Знаем, че проявява доста голям интерес към „Thank You For Your Service” по романа на Дейвид Финкъл, в който се очаква да си партнира отново с Даниел Дей-Луис. Също така, на дневен ред винаги е и възможността за „Индиана Джоунс 5”, покрай който напоследък доста се шуми заради Крис Прат. А ако трябва да отбележим и по-малко вероятните неща, има една версия на мюзикълаУестсайдска история”, а защо не и изоставената фантастика „Robopocalypse”.

Сега към възможните му бъдещи проекти прибавяме и още един. Deadline съобщават, че Warner и Стивън Спилбърг са закупили правата за филмиране на мемоарите на фотожурналистката Линдзи Адарио „It’s What I Do: A Photographer’s Life Of Love and War”. Продуцент ще бъде Андрю Лазар („Американски снайпер”), Спилбърг ще режисира, а за изпълнител на ролята на Адарио се спряга Дженифър Лорънс, която няма нужда да ви казваме, е една от най-горещите млади актриси в момента.

Линдзи Адарио е една от малкото журналистки с опит от войната в Афганистан – тя отразява събитията в Афганистан преди и по време на управлението на талибаните със специален акцент върху американската инвазия след 9 септември 2001. Тя също така отразява цивилните жертви във войната в Ирак и насилието срещу жените в Конго и дори е отвлечена от силите, подкрепящи Кадафи в гражданската война в Либия.

Честно казано, ако не беше скорошният интерес на Стивън Спилбърг към биографията на Крис Кайл и войната в Ирак (както вероятно знаете, той щеше да режисира „Американски снайпер”, преди да се откаже в полза на Клинт Истууд), щяхме да предположим, че в крайна сметка той ще бъде само продуцент на този проект, но сега всичко е възможно. Още повече, че историята на Адарио е наистина интересна.

Както обикновено, ще поживеем и ще видим как ще се развият нещата, а междувременно може да хвърлите око на едно интервю на Джон Стюарт с Адарио.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *