Саша Барон Коен се завръща като Фреди Меркюри?

Напускането на Саша Барон Коен от дълго подготвяния и очакван от нас биографичен филм за легендата Фреди Меркюри беше изключително разочароващо, но сега има изгледи (при това добри) той да се завърне към проекта. Но преди да ви запознаем с информацията по случая, една кратка ретроспекцийка:

Както вече стана дума, проектът за биографичния филм за Меркюри с Коен в главната роля съществува от доста време, но още от самото начало имаше проблеми с намирането на режисьор. Доста имена бяха спрягани, сред тях Дейвид Финчър и Стивън Фрийърс, но този, който изглеждаше, че в крайна сметка ще поеме нещата, беше Том Хупър. Тогава обаче дойде неприятната новина за Коен.

Причина за оттеглянето му беше разминаване във визията за филма между него и членовете на „Queen” – Коен го вижда като прям и безкомпромисен, с твърд „R”-рейтинг, докато желанието на групата е „PG”-ориентирана история. На всичкото отгоре, Брайън Мей (в доказателство, че за глупостта граници няма) се изложи безобразно като каза, че присъствието на Коен във филма би могло да бъде „твърде разсейващо” и публиката нямало да може да разграничи неговата история от тази на Фреди.

Така ролята на Фреди премина в Бен Уишоу, а за режисьор бе избран Декстър Флетчър (Сапуна от „Две димящи дула”), в чиято филмография са „Wild Bill” и „Sunshine on Leith”. Но и това не продължи дълго, много скоро Флетчър също напусна поради „creative differences” и оттогава нямахме никаква нова информация по случая. До сега.

Daily Mail съобщават, че по време на връчването на наградите „Artist & Management” в началото на изминалата седмица, менажерът на „Queen” Джим Бийч е споделил следното любопитно нещо във връзка с проекта:

Важен напредък е, че успяхме да убедим Саша Барон Коен да напише, продуцира и да режисира филма, и освен това, той се съгласи и да участва.

Супер! Ако всичко това е истина, просто чудесно. Не само че Саша Барон Коен ще играе Фреди (роля, за която направо е роден), но като сценарист (явно Питър Морган е извън играта) и режисьор напълно ще може да наложи безкомпромисната си визия за филма. Ще ни позволите обаче да запазим известна доза скептицизъм по отношение на проекта, предвид досегашната му история – смятаме да изчакаме официално потвърждение и (евентуалното) начало на снимките, преди да се зарадваме истински. Но сме оптимисти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments