Петък 13-ти

Ту мерваме слух за нов игрален филм, посветен на Джейсън Ворхийс, ту за телевизонен сериал по темата. Какво в крайна сметка ще случи е загадка, която се нуждае от медиум. На дневен ред е новина от първия тип: говори се, че Ник Антоска, един от продуцентите на сериала „Ханибал“, ще пренапише първия драфт на сценария за нов пълнометражен „Петък 13-ти“ (не ни питайте дали той ще бъде reboot, sequel или remake – нямаме идея, а май и не само ние), който първи драфт е дело на Ричард Нейнг и Иън Голдбърг.

Сюжетът е абсолютно неизвестен, но все пак витаят някакви откъслечни догадки, че ще се фокусира върху произхода на знаменития убиец от „Кристъл Лейк“… и върху вероятната причина за свръхестествените му способности да оцелява. Нищо чудно като формат хорърът да използва и вече доста втръсналия found footage похват, поне такава е била първоначалната идея.

Все още Дейвид Брукнър официално е част от проекта, вербуван от продуцентите да се нагърби с режисурата. За кастинг известия няма, но пък е посочена евентуалната дата на премиерата: 13-и май 2016 г. – това не само е единственият „фатален“ петък догодина, но до 2018 г. е и единственият „фатален“ петък, намиращ се в летния филмов сезон. Така че дано побързат със снимките, защото (с гласа на маскота от „Минута е много“): „Няма време!

Новият „Петък 13-ти“ ще бъде 13-ият филм, посветен на Ворхийс, а Майкъл Бей, Брад Фулър и Андрю Форм са се заели с продуцирането му (посредством Platinum Dunes).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *