„I hear the sound of a gentle word...“

Бил Полад, който преди няколко години като продуцент получи номинация за „Оскар“ (за работата му по „Дървото на живота“), е готов с първия си пълнометражен режисьорски филм. Проектът е с участието на Пол Дейно, казва се „Love & Mercy“ и проследява истинската история на Брайън Уилсън – фронтмена на легендарните Beach Boys. Вижте за какво става въпрос:

От малкото видяно впечатленията ни са добри, но пък материалът е прекалено оскъден, за да преценим категорично дали крайният резултат наистина е толкова сполучлив (особено от актьорска гледна точка), колкото го изкарват предварителните отзиви. Cценарият, дело на Орен Мувърман и Майкъл Алън Лърнър, пресъздава образа на Уилсън по неконвенционален начин – виждаме възхода на един музикант, певец и лидер, но с акцент върху по-емоционалната, дори интимна страна на рок идола, който за своя (професионален) успех плаща необичайно висока цена (в личен план).

Развълнуван съм, че именно Дейно се съгласи да ме изиграе, при това в един от най-креативните и експлозивни етапи от музикалната ми кариера!“ – това споделя самият Уилсън още през 2013 г., когато става ясен кастингът на „Love & Mercy“. Вероятно подобно признание е могъщ стимул, така че бихме се изненадали, ако при подобен екип и атмосфера нещата по чудо не са се получили най-малкото прилично. Допълваме и още няколко имена сред изпълнителите на по-важните роли: Пол Джамати, Рейчъл МакАдамс, Джон Кюсак, Джоана Гоинг и Дий Уолъс.

Фестивалният дебют на „Love & Mercy“ се състоя още миналата година, а официално биографичната драма ще стартира в САЩ на 5-ти юни тази година. Дотогава ще си мечтаем за лято, море и оскъден бански:

http://www.youtube.com/watch?v=r-YzG9NZrI0

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *