The Forger

Тъжно е, че напоследък най-запомнящите се изпълнения на Джон Траволта не са филмови  роли, а неловки изцепки от различни церемонии по връчване на награди и социални събития. Харесваме го много и се надяваме скоро да се вземе в ръце, но за съжаление, един от филмите, на които разчитахме „да го върнат в играта” – „The Forger” на Филип Мартин, не изглежда особено обещаващо. Имахме притеснения още на ниво първа снимка, но сега трейлърът потвърждава страховете ни.

The Forger” разказва за най-добрия фалшификатор на света – Рей Кътър (Джон Траволта), който сключва сделка с престъпна група. Те ще уредят предсрочното му освобождаване от затвора, а в замяна Рей ще организира невъзможен обир – ще фалшифицира картина на Клод Моне и ще я замени с оригинала в сериозно охраняван музей, така че никой да не заподозре кражбата. В негова помощ се явяват баща му Джоузеф (Кристофър Плъмър) и болнавият му син Уил (Тай Шеридан), който е основната причина Рей да иска да излезе предсрочно от затвора. Заедно те планират обира на живота си…

Изглежда доста невдъхновяващо и точно такива са фестивалните отзиви за филма. Прекалено много евтина сантименталност, която не се връзва особено с всичко останало. А „всичкото останало” е клише до клишето, без капка оригиналност. Поне не е изглежда толкова болезнено, колкото феноменалната излагация „Killing Season”.

The Forger

Режисьор на „The Forger” е Филип Мартин („Wallander”, „Prime Suspect”), сценарият е дело на Ричард Д’Овидио („The Call”, „Exit Wounds”), а в ролите са Джон Траволта, Кристофър Плъмър, Тай Шеридан, Дженифър Ел, Абигейл Спенсър, Маркъс Томас, Травис Ерън Уейд и други.

Премиерата е 24 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *