Лабиринтът: В обгорените земи

Лабиринтът: Невъзможно бягство” на Уест Бол беше една от приятните изненади на 2014 г. В никакъв случай не можем да кажем, че е нещо кой знае какво – имаше си недостатъците, но предлагаше повече от прилично развлечение на ниво история и на ниво реализация, и определено се открояваше сред всички други фантастични young adult” екранизации от последните години.

Точно поради тази причина очакваме с интерес следващия (втори) филм от трилогията, базирана на романите на Джеймс Дашнър, „Лабиринтът: В обгорените земи”, в който Томас, Тереза и останалите оцелели „езерняци” се борят с новите предизвикателства, които ЗЛО поставя на пътя им, докато прекосяват изпепелената от Слънцето Земя, раздирана от ужасния вирус, който превръща хората в обезумели „зомбита”.

Продуцентът Уик Годфри споделя:

„Първият филм беше мистерия „Къде сме и какво е това място?” и „Как можем да се измъкнем?”. Но вторият филм е за последиците от измъкването и откритието какво наистина представлява светът.”

Ами, хубаво, ще видим какво ще се получи – не сме чели романите на Дашнър, така че не знаем какво ни очаква и се надяваме и този път да се изненадаме приятно. А сега, ето първите официални снимки от филма, разпространени от EW.

Дилън О’Брайън

Дилън О’Брайън, Кая Скоделарио, Томас Броуди-Сангстър, Ки Хонг

Дилън О’Брайън, Кая Скоделарио, Томас Броуди-Сангстър, Ки Хонг

Ето и официалния синопсис от българското издание на романа на Дашнър:

Лабиринтът е само началото…

Решаването на загадката на Лабиринта трябваше да сложи точка.

Томас бе сигурен, че след като избягат от него той и езерните ще си върнат предишния живот. Макар никой да не знаеше какъв е бил той. Обгорена от слънчеви изригвания, изпепелена от жесток климат, Земята се е превърнала в пустиня. Но ЗЛО не е приключила с тях. Вторият етап току-що е започнал.

Тук няма правила! Не се надявайте на помощ! Или успяваш, или умираш!

Езерните имат две седмици, за да прекосят Обгорените земи, най-пострадалата от изригванията част на Земята, и да се доберат до безопасно място. Но ЗЛО се е погрижила по пътя им да има нови променливи, които да обърнат шансовете срещу тях.

Приятелства ще бъдат подложени на изпитание. Лоялността ще бъде предадена. Нищо няма да е както преди.

Вече има други. Тяхното оцеляване зависи от унищожението на езерните – а те са решени да оцелеят.

Режисьор на „Лабиринтът: В обгорените земи” („Maze Runner: The Scorch Trials”) отново е Уест Бол, в ролите се завръщат Дилън О’Брайън, Кая Скоделарио, Томас Броуди-Сангстър, Ки Хонг Лий и Патриша Кларксън, а новите попълнения включват Роза Салазар, Катрин МакНамара, Джейкъб Лофланд, Джанкарло Еспозито, Ейдън Глен, Лили Тейлър и Бари Пепър.

Премиерата е 18 септември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Това, което направи „Лабиринтът: Невъзможно бягство” що-годе гледаем филм, беше самият лабиринт и мистерията около него. Като гледам във втората серия лабиринт няма да има и предполагам това ще е достатъчно основание да се премахне и „гледаем“ пред „филм“ 😀

  2. Прекрасно си беше филмчето – и нещата са комплексни, не е само някой елемент. 🙂
    Стискам палци и този да е як. И за да спиш по-добре, гаранция и тук ще има мистерия. 🙂

  3. Филма беше уникален задължително ще гледам и този според мен пак ще много хубаво.:) 🙂 🙂

  4. Втория филм си бише уникален…днес го гледах…препоръчвам да го гледате… СУПИР Е!!!