Първи кадри от обещаващия „Attack On Titan“ на Шинджи Хигучи

от на 2015-03-21
 

Кадър от анимираната адаптация на „Shingeki no kyojin

Attack On Titan“ („Shingeki no kyojin“) е манга поредица, дело на японския автор и художник Хаджиме Исаяма. Появява се за първи път през септември 2009 г. и продължава да излиза дори в момента, като продажбите (само в Япония) са близо 50 млн. копия. Популярността на този безспорен поп-културен феномен е подсилена и от великолепния аниме сериал по комикса, който стартира през 2013 г. и вече има в актива си няколко успешни сезона – ако не сте го гледали, с ръка на сърцето ви го препоръчваме. Видеоигрите също са медия, вдъхновила се от въпросното заглавие, а през тази година ще видим и игрална адаптация, което отсега е като сбъднат мокър сън за фанатичните следовници на жанра.

Накратко за сюжета: човечеството е на прага на изтреблението след внезапната поява на хуманоидни великани-човекоядци. Век след нашествието им шепата оцелели е разпръсната из капсулирани общества, живеещи зад огромни стени, построени, за да държат настрана гигантите. Временното затишие преди буря се изпарява, след като едно от съществата пробива ограждението и в селището нахлува цяла орда колоси… Съдбата на всички е в ръцете на протагониста Ерен, който се отправя на страховита мисия за спасение.

Всъщност легендарните Toho, които стоят зад емблематичния франчайз „Годзила“, са се наели това лято да ни зарадват не с един, а с два филма: „Shingeki no kyojin: Zenpen“ (през август) и „Shingeki no kyojin: Kouhen“ (през септември). Нямаме никаква представа дали ще има промени, размествания или отлагане на премиерите, но засега се надяваме не само те да бъдат спазени, а и скоро по някакъв начин да видим въпросните постапокалиптични дарк фентъзи епоси и у нас. Надъхахме се наистина зверски, след като преди дни в някакво източно ТВ-предаване дебютираха първите официални кадри:

От видяното сме (меко казано) зарибени, особено като се има предвид потенциалът на литературната основа, сътворена от Исаяма. Peжисьор на киноверсията на „Attack On Titan“ е Шинджи Хигучи, а съдържанието на мангата е достатъчно богато, за да доведе да повече от няколко филма, така че се надяваме тези, които ще се появяват след няколко месеца, да са не само качествени чисто художествено, но и да са финансово успешни. Очаква се продукциите да смесват компютърно генерирани изображения с практически ефекти. Интересното е, че това е проект, стартирал още през есента на 2011 г., когато беше обявено, че Тецуя Накашима ще седне на режисьорския стол, но поради творчески различия с продуцентите по линия на сценария, той бива сменен. Дали е било за добро или лошо ще стане ясно след има-няма пет месеца.

Ето и богата колекция от (предимно character) постери:

плакат

…a за финал пускаме тук и една реклама на Subaru, не само режисирана от Хигучи, но и инкорпорираща елементи от „Attack On Titan“:

http://www.youtube.com/watch?v=NQkgmHEA5_E

…както и нейни кратки клипчета зад кулисите и дори мейкинг (без превод е, но все пак го споделяме):

коментари
 
Отговорете »

 
 • jorew
  2015-03-21 at 15:08

  То хубаво, ама нека преди това да пуснат новия сезон на анимето… Пълнометражните филми нещо сякаш не ми вдъхват доверие.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-03-23 at 01:19

  Има много линии, по които подобен проект би могъл да се издъни, но силно се надявам, че поне до някаква степен ще оправдае очакванията.

  Отговор

 • 2015-03-23 at 11:29

  Аз нямам много големи очаквания, затова предполагам, че няма да ме разочарова. :)

  Отговор

Коментирайте