Daredavil

Вселената на Marvel упорито се разраства – след „Agents of S.H.I.E.L.D.” и „Agent Carter” по ABC, комиксовото студио продължава да покорява нови територии. „Daredevil” е част от заплануваните 5 сериала на Netflix в амбициозен план за ефирно господство (другите са посветени на героите Джесика Джоунс, Люк Кейдж и Айрън фист, а при успех, бял свят ще види и сборният „Defenders”, който ще обедини героите в екип, известен от комиксите като „Heroes for Hire”).

Деърдевил е персонаж, който по наше мнение заслужава втори шанс след противоречивия едноименен филм от 2003г. Припомняме, че след неговата премиера звездата на филма Бен Афлек обеща повече да не припарва до комиксови филми, но наруши обета си с предстоящата роля на Батман в „Batman v Superman: Dawn of Justice”. Но дотогава Деърдевил ще получи необходимото изкупление.

С наближаването на премиерата на „Daredevil” от Netflix решиха да покажат motion постер, в който Мат Мърдок се трансфомира от прозвището си на адвокат в „Дявол на доброто”.

Емблематичният червен костюм на супергероя ще остане за десерт, по думите на продуцента Стивън ДеНайт. Ето какво още казва той:

„Деърдевил носи черна маска, вързана на тила. Минахме през няколко различни варианта и отне много проучване преди да стигнем до консесус по въпроса. Ако много внимавате, ще видите как костюмът бавно се променя в това, което бихме нарекли костюм, тип „черна нинджа”. Маската също се променя. Героят започва да носи предпазни подплънки. Чак тогава преминава в класическия костюм, с който Деърдевил е известен. Но да стигнем до него е част от забавлението. Планът е да покажем историята до момента, в който Мат става Деърдевил. Едва тогава червеният костюм би проработил в реалистична обстановка. Подобно решение е увлекателно и логично”.

Най-обещаващо от всичко, което сме виждали досега е последният трейлър. Твърде скептични сме относно това дали „Daredevil” може да бъде на нивото на продукции на Netflix като „House of Cards”, но извън съмнение е, че ни чака нещо по-качествено от времегубките на CW „Arrow” и „Flash”.

Като допълнение вижте един плакат и няколко снимки, включително една на Винсънт Д’Онофрио като Kingpin, който според нас е чудесен избор за ролята.

Чарли Кокс

Чарли Кокс

Винсънт Д’Онофрио

плакат

Шоурънър на „Daredevil” е Стивън ДеНайт, а в главните роли ще видим Чарли Кокс (Мат Мърдок/Daredevil), Дебора Ан Уол (Карън Пейдж), Розарио Доусън (Клеър Темпъл), Елдън Хенсън (Фоги Нелсън), Винсънт Д’Онофрио (Уилсън Фиск/Kingpin), Айелет Зурер (Ванеса Мариана), Вонди Къртис-Хол (Бен Урих), Боб Гънтън (Лиланд Оусли) и Тоби Ленърд Мур(Уесли).

Всички 13 епизода на „Daredevil” излизат едновременно на 10 април по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Супер надъхан съм от този сериал ! Още повече, че във визията до голяма степен има Българска следа. Художникът Алекс Малеев работи по комикса в продължение на няколко години и сериала доста плътно се придържа, към атмосферата и дизайна на неговите рисунки. Сигурен съм, че ще е зверски дорър.

  2. Да, и ние сме му почитатели 😉 Заглавната снимка е с неговия арт.

    А сериалът е много добър.