Александър Деспла ще пише музиката на „Star Wars: Rogue One”

от на 2015-03-17
 

Александър Деспла

Предвид заетостта на Джон Уилямс със „Star Wars Епизод VII”, предстоящите му проекти със Спилбърг и идеята на Disney да пускат по един „Star Wars” всяка година, някак изглежда логично (все пак човекът е на години), музиката на „spin-off” филмите да се поеме от други композитори.

Първото официално потвърдено име е на носителя на „Оскар” Александър Деспла („Гранд хотел Будапеща”, „Речта на краля”, „Здрач: Новолуние”, „Арго”, „Игра на кодове”), който ще напише музиката на „Star Wars: Rogue One” на Гарет Едуардс, с когото работиха заедно (при това доста успешно) в „Годзила”.

Лично ние сме доволни от избора на Александър Деспла, който е един от най-големите музикални таланти, работещи в момента в киното, и сме сигурни, че ще се справи повече от фантастично.

Това няма да е първият път, в който той работи по филм от поредица, в която Уилямс е бил основен композитор – вероятно знаете, че Деспла написа музиката на „Хари Потър и Даровете на смъртта”, където присъстваше емблематичната тема на Уилямс. Предполагаме, че и в „Star Wars: Rogue One” няма как да не присъства оригиналната „Star Wars” тема.

Ще следим как ще се развият нещата в музикално отношение за следващите филми, включително и тези от основната трилогия, а междувременно ви предлагаме да чуете десет  от най-добрите композиции на Деспла.

коментари
 
Отговорете »

 
 • HerMamut
  2015-03-17 at 18:06

  Основната тема от „Игра на кодове“ е брутална във всичките си вариации…

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-03-18 at 09:28

  Все още не мога да повярвам, че клозетен франчайз като „Здрач“ е ползвал услугите на хора като Александър Деспла и Бил Кондън.

  Отговор

Коментирайте