„Alien” проектът на Нийл Бломкамп може да види бял свят

от на 2015-02-11
 

Концептуални рисунки от проект, свързан с вселената на „Пришълецът”

В началото на годината Нийл Бломкамп представи няколко изключително любопитни концептуални рисунки от проект, свързан с вселената на „Пришълецът”, които разбуниха духовете на феновете. Тогава изглеждаше, че няма много шанс да видим този проект реализиран, тъй като (по думите на Бломкамп) ставало дума за нещо, което правил в свободното си време, вече бил изоставил и от Fox нямали нищо общо. Сега обаче получаваме малко нова информация и нещата вече не изглеждат толкова неосъществими.

По случай премиерата на „Chappie”, Uproxx и Collider са провели интервю с Бломкамп, в което го молят да сподели повече подробности за ситуацията:

По същество, когато „Chappie” влезе дълбоко в пост-продукция, можех да си вдигна крака от газта за мъничко. Мислех си за това, какво искам да направя след него, а от години искам да направя филм за Пришълеца. Говорейки със Сигорни Уивър, докато снимахме „Chappie”, тя задейства доста мисли в главата ми. Хрумна ми идея, която не беше с участието на Сигорни – беше различна идея. Но аз прекарах целия снимачен период с нея и си казах „по дяволите, това може да бъде наистина интересно”. Когато се прибрах от Ванкувър имах цяла година да работя по „Chappie” и когато не бях нужен в монтажа, можех да си мисля за Пришълеца. Така че разработих цял филм и направи всички концептуални рисунки. Изработих доста повече рисунки, отколкото показах.

Ще кажете браво, но как тези му думи дават някаква надежда за бъдещето съществуване на проекта, още повече, че той нееднократно е заявявал, че заради неприятните му спомени, свързани с неосъществената игрална версия на „Halo”, не иска да се захваща с франчайзи? Изглежда Бломкамп има идея как би трябвало да се случват нещата и когато не са се получили, той е пуснал концептуалните рисунки онлайн.

Ако ще стане, трябва да е според моите условия. На мен ми хрумна и аз представям нещата на вас. Не е като някой да е казал „Искаш ли да направиш „Спайдър-мен 36”? Аз все още харесвам идеята за филма… Просто не бях сигурен, че искам да направя друг филм, ама въобще. Понякога Холивуд ми действа така. Обичам филмите, но Холивуд сам по себе си е трудно животно за преговори. Тогава реших, ако не направя нищо, да пусна част от концептуалните рисунки и точно това и стана.

Не бързайте обаче да обвинявате Холивуд. Въодушевени от работата, която е свършил, Fox са проявили интерес и биха направили филма „още утре”, без да му се месят:

Не се отказвам от идеята. Има голяма вероятност, голям шанс да се върна и да направя филма… Ще реша скоро… В мен е проблемът. Fox ще го направят още утре. Те ще го направят… Аз трябва да се настроя психически за това.

Тоест, ако Бломкамп каже „да”, ще имаме нов (потенциално страхотен) филм за Пришълеца. Проблемът не е политически (да кажеш, че Ридли Скот нещо пречи), не е и защото Fox му се мешат – човекът просто трябва да реши, че наистина му се занимава и че ще си струва усилията. Като огромни фенове на Пришълеца, стискаме палци да се реши.

Накрая, попритиснат от интервюиращите да се заеме с филма, Бломкамп завършва с едно обнадеждаващо „ОК”.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Dragonheart
  2015-02-11 at 20:01

  Вселената на Пришълците & Хищниците освен филмите (и някои добри фен-клипове ; )
  се допълва от игрите и комиксите. Основното издателство на илюстрованите истории –
  Dark Horse – завърши събитието си „Fire and Stone“: 4 поредици х 4 броя + финален.
  Действията се развиват м/у филмите с препратки/връзки към досегашните истории.
  За всеки брой има ПРЕГЛЕД, а една от алтернативните корици е на Alex Maleev:
  http://www.darkhorse.com/Search/Browse/%22fire+and+stone%22––January+2014-December+2015/Ppydwkt5

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-02-20 at 22:22

  Странно е, че го казвам аз, дето съм ебаси крайния българофоб, но Малеев ста’а. :)

  Отговор

Коментирайте