His name was Michael…

От една страна е някак светотатствено да пускаме новина за Майкъл Майърс на датата на Джейсън Ворхийс, но пък от друга: „Петък 13-и“ нямаше да съществува без „Хелоуин“, така че всъщност всичко си е в реда на нещата. Пък и кога, ако не днес, е най-удачно да ви зарадваме със слашър благинка? Още повече, че следващото ни гостуване в „Кристъл Лейк“ няма да е чак толкова скоро…

Dimension упорито се трудят по идеята да съживят поредицата „Хелоуин“, начената от Джон Карпентър през 1978 г. и довела до появата на 10 филма, последният от които (жалка работа, дело на иначе любимия ни Роб Зомби) излезе през 2009 г. Опитите за трети филм, следващ сравнително скорошния Зомби-римейк/reboot в крайна сметка не доведоха до нищо, вероятно за добро. Сега обаче отново има раздвижване и слухтене за започване „на чисто“ на франчайза. Сценаристите Патрик Мелтън и Маркъс Дънстън (техни са всички части от четвъртата до седмата на хорър поредицата „Убийствен пъзел“) са наети да бачкат по проекта.

Според новинарските източници предстоящият „Хелоуин“ най-добре би могъл да се квалифицира като „пренастройване“ (думата, която използват всъщност, е „recalibration“, която дори в контекста си звучи прекалено абстрактно, за да приемем, че реално някой в Холивуд или където и да е вече има яснота какво точно ще представлява новият филм). Загадка е засега и доколко сюжетът ще се доближава до оригинала или някой друг филм от франчайза, а за ролята на серийния убиец Майкъл Майърс пък е съвсем рано да се спекулира.

Докато чакаме по-конкретни вести, ще циклим на това:

http://www.youtube.com/watch?v=pdfN6b7lyoU

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *